StoryEditorOCM
ZagoraNeobična krađa

‘Ukrali su mi ga dok sam kupovao kruh‘: pronađen golf koji su bahati lopovi otuđili ispred pekare u Sinju, evo gdje je na kraju ‘završilo‘ vozilo...

Piše Toni Paštar
22. lipnja 2022. - 11:18

Pronađen je osobni automobil "golf IV" kojega je prije četiri dana nepoznati tat ukrao ispred pekare "Dan i noć" u Brnazama dok je vlasnik vozila u pekari kupovao kruh. Automobil je pronađen na parkiralištu na Sućidru u Splitu, neoštećen s ključem u bravi. Pronađen je zahvaljujući splitskim prometnim redarima Urošu Bulju i Ivanu Plazibatu koji su povezali zapažanje skupine građana sa Sućidra i javno objavljene informacije o krađi vozila.

Bahati lopovi ukrali su golfa ispred obiteljske kuće u Sinju: ‘Prošli su jutros kroz Dicmo, vozili su oko 150 kilometara na sat, jedva sam se spasila‘

- Kako je to bila neobična krađa ja sam je prepričao svojim kolegama u prometnom redarstvu grada Splita. U utorak se moj kolega Ivan Plazibat zatekao na Sućidru i od skupine tamošnjih građana čuo priču o automobilu koji odgovara opisu ukradenog, a koji se s parkirališta ne miče dva dana iako ga ranije tu nisu viđali. Ja sam također otišao na Sućidar, po registraciji sam vidio da odgovara ukradenom automobilu te sam o svemu izvijestio policiju iz koje su potom kontaktirali vlasnika vozila – ispričao nam je Uroš Bulj.

image
Facebook
image
Facebook

Vlasnik ukradenog vozila je Stipe Bilandžić koji je potvrdio da je na poziv iz policije, koja mu je dostavila adresu gdje se automobil nalazi, otišao u Split i preuzeo svoj automobil. Bilandžić je ispričao i kako mu je automobil ukraden.

- Bio sam umoran jer sam cijelu noć radio u polju na sakupljanju lucerne. Oko 6,30 sati došao sam pred pekaru kupiti kruh. Ostavio sam upaljen automobil jer je to u Sinju uobičajeno, pred pekarama to radi veliki broj kupaca. Vidio sam kada je još uvijek nepoznati mladić sjeo u automobil. Nisam pretpostavljao da bi mogao ukrasti automobil sve dok se punim gasom nije počeo udaljavati u smjeru Splita. Onako umoran bio sam zatečen. Dobro je što je sve završilo bez posljedica. Kraljivac je vjerojatno bio alkoholiziran ili pod utjecajem drugih opijata pa je sreća da nikoga nije unesrećio. Moj je zaključak da je ukrao automobil kako bi se dovezao do Splita. Automobil sam pronašao neoštećen s ključem u bravi, a ništa od sitnica iz automobila nije uzeo. Jedino je potrošio nekoliko litara goriva. I meni stvorio nepotrebnu gnjavažu. Inače, automobil nema neku veću vrijednost, ali mi dobro služi za odlazak u polje – ispričao nam je Stipe Bilandžić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 21:02