StoryEditor
Zagorabrza intervencija

Airtractor ugasio požar na sjevernoj strani Kozjaka, iznad Kaštela

Piše Hina
11. kolovoza 2020. - 18:50
IlustracijaNikša Stipaničev/HANZA MEDIA

NOVIJE

Brzom intervencijom Airtractora ugašen je požar koji je u utorak u kasnim poslijepodnevnim satima buknuo na sjevernoj strani Kozjaka iznad Kaštela, doznaje se u DVD-u Mladost iz Kaštel Sućurca.

"Radi se o nepristupačnom terenu na sjevernom dijelu Kozjaka, na predjelu Oštre glavice, ali je Airtractor uspio iz zraka ugasiti vatru prije no što se rasplamsala," rekao je Hini zapovjednik DVD-a Nenad Bonacin.

Istaknuo je da kratkotrajni požar nije zaprijetio stambenim objektima, niti je izazvao štetu.

Jedan Airtractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je u utorak u akciju gašenja požarišta Oštra glavica na Kozjaku u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćili su ranije iz Ministarstva obrane.

RANIJE

Jedan Airtractor upućen je u utorak u akciju gašenja požara na lokaciji Oštra glavica na Kozjaku u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Iz MORH-a napominju da su od početka protupožarne sezone 15. lipnja, zaključno s 10. kolovoza, bili angažirani u gašenju 25 požara (14 u Šibensko-kninskoj, šest u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Zadarskoj županiji te po jednog u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Navode da su protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile 170 sati naleta te izbacile oko 5800 tona vode.

Osim gašenja požara, provedeno je i 18 protupožarnih izviđanja s protupožarnim avionima na priobalju, a besposadni zrakoplovni sustav Orbiter 3B bio je angažiran osam puta na područjima koja su viokorizična za izbijanje požara, zaključuju u MORH-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. rujan 2020 12:11