StoryEditorOCM
Zagoradalmatinski biser

Ponovno presušilo Modro jezero, svi čekaju da se na njegovo dno spuste Vilenjaci i Vukodlaci. Bit će to vrhunac sezone kakva se ne pamti u Imotskoj krajini

Piše Braco Ćosić
3. listopada 2022. - 13:59

Presušilo je imotsko Modro jezero, zaštićeni spomenik prirode.

Nekada bi to bila uistinu vijest, no danas je to već pojava koja je normalna. Očito da su klimatske promjene, bezkišni proljetni i ljetni mjeseci, konačno i nekakva ljudskom oku nedostupna podzemna preslagivanja uzrokom ovakvih drastičnih promjena u Modrom jezeru.

No, svakako ovih dana taj modri biser ostao je bez kapi vode, pa je i još za ovo doba godine mnogobrojnim gostima Imotskog i Imotske krajine na jedan poseban način zanimljiv. Oni koji se već uče na neke nove pojave u jezeru s nestrpljenjem očekuju i tradicionalnu nogometnu utakmicu na njegovom dnu.

image
Braco Ćosić

Vilenjaci i Vukodlaci svaki u svom taboru već razmišljaju o tom okršaju. Ostaje još samo da se nekoliko dana zadrži suho i vjetrovito vrijeme kako bi se još uvijek mekano muljevito tlo osušilo i onda će pripreme za utakmicu ozbiljno eskalirati.

Dakako, trebat će pomno pratiti i vremensku prognozu da se ne bi kišilo pa onda, kao i prošle godine u posljednji trenutak i odustalo od utakmice.

Čini se, ipak, da prognoze za sada idu na ruku organizatorima, a ova bi utakmica uistinu bila šlag na bogatu turističku sezonu koja se ne pamti u Imotskom i Imotskoj krajini, ponajprije što bi u njoj uživali i brojni turisti kojih još uvijek ima diljem Imotske krajine.

image
Braco Ćosić

Podatak da je i ova sezona bolja i po broju gostiju i po turističkim noćenjima za čak 40 posto od prošlogodišnje rekordne godine, samo po sebi cijelom spektaklu s okusom blata daje poseban užitak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 15:30