StoryEditor
ZagoraDOGOVOR NA POMOLU

Poljičani jači od Hrvatskih cesta: odgađa se zatvaranje ceste uz Cetinu, zasad neće morati voziti do Omiša preko - Splita

6. listopada 2020. - 12:52
Paun Paunović/Cropix

Iz "Hrvatskih cesta" u 12.30 sati priopćeno je da se odgađa zatvaranje državne ceste Omiš-Gata u kanjonu rijeke Cetine kojom je trebao biti prekinut promet od četvrtka, pa idućih najmanje mjesec i pol.

Nakon što su predstavnici dijela mjesnih odbora u Srednjim Poljicima koji administrativno pripadaju Gradu Omišu za sutra najavili 10-minutnu blokadu prometa kod mosta preko Cetine u Omišu i mirni prosvjed, stigla je reakcija iz državne tvrtke koja je za sat kasnije najavila susret s novinarima na gradilištu omiške obilaznice kod Zakučca.

Epilog je to višetjedne borbe mještana Srednjih Poljica protiv zatvaranja jedine kvalitetne i ujedno najkraće prometne poveznice s gradom kojem pripadaju, gdje većinom rade i u kojem se nalaze brojne službe poput liječnika, škola, suda, katastra, većih trgovina i ostalih sadržaja potrebnih za normalnu svakodnevicu.

O svim njihovim problemima, ali i poteškoćama s kojima bi se mogli suočiti poduzetnici iz zone kod Zakučca pisali smo proteklih tjedana u više navrata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 17:10