StoryEditorOCM
ZagoraVRATILI MU

Policajci ‘ispalili‘ na Bulja, kažu da laže i lupa idiotarije. ‘To što on govori o nama nema veze s mozgom‘

Piše DALMACIJA SD
17. kolovoza 2023. - 13:05

Policija je tijekom Velike Gospe u Sinju odradila odličan posao, regulirali su promet, pazili na desetke tisuća hodočasnika i na javni red i mir.

Ali onda se našao sinjski gradonačelnik Miro Bulj koji je na Facebooku napisao da je policija namjerno i novčano kažnjavala hodočasnike i da se to čak ni u komunizmu nije događalo. Naveo je i da je ministar Davor Božinović osobno zapovjedio sinjskim policajcima da kažnjavaju hodočasnike i ispisuje im kazne za pogrešno parkiranje?!

Bulj spominje da je Vlada krenula u odmazdu prema hodočasnicima. Ustvrdio je i da je Vlada naredila da se kažnjavaju hodočasnici i puni proračun. 

No, ispostavilo se da policija nije naplatila ni jednu jedinu kaznu! Samo su regulirali promet, odgovarali na pozive građana... A Bulj, sudeći po informacijama iz policije, nije govorio istinu. 

- Ma čekajte, jeste li vi ludi da me to pitate! To nema veze s mozgom. Ma koji Božinović! Baš će ministar zvati moje šefove i to im govoriti, ha-ha- ha... A sina ti, kakve su vam to gluposti. Pustite vi Bulja. Ubili smo se od posla za vrijeme Alke i Gospe, sve je dobro prošlo, a ako imate nekih službenih pitanja, javite se našoj policijskoj upravi. Ja stvarno ne mogu takve idiotarije i laži slušati. Ne mogu... - rekao nam je jedan policajac koji je bio na terenu u Sinju, a kojemu smo pokazali Buljev status.

Pitali smo i drugog, a on je samo odmahnuo rukom, nasmijao se, rekao da su to sve laži i uputio nas na PU splitsko-dalmatinsku.

Poslušali smo ih i poslali upit policijskoj upravi, poslali smo im Buljev status.

- Policijski službenici Policijske postaje Sinj dana 15. kolovoza 2023. godine sankcionirali su 29 vozača nepropisno parkiranih vozila koja su ugrožavala promet te ometala nesmetano kretanje pješaka.

Naime, tijekom noći 15. kolovoza, zaprimljena je dojava o nepropisno parkiranim vozilima, dok su tijekom jutra, u vrijeme uoči procesije i misnog slavlja, policijskim službenicima prilazili brojni građani tražeći pomoć i postupanje policije jer se nisu mogli kretati zbog nepropisno parkiranih vozila.

Gotovo sva postupanja zbog nepropisno parkiranih vozila bila su od 7.30 do 10 sati kada su ispisana izvješća o počinjenom prekršaju te je izdano jedno upozorenje, a nije naplaćena niti jedna novčana kazna.

Napominjemo kako je grad Sinj za dan 15. kolovoza omogućio besplatno parkiranje na gradskim parkiralištima za sve vozače koji su dolazili u Sinj. Dio vozača svjesno je ignorirao navedenu mogućnost te su nepropisno parkirali na način koji ometa kretanje pješaka i otežava dostupnost vozilima žurnih službi. Opisano ponašanje dodatno je rizično u situacijama masovnog okupljanja kakvom smo svjedočili i kada je prohodnost i dostupnost od iznimnog sigurnosnog značenja, zbog čega su policijski službenici sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama takva ponašanja sankcionirali.

Upravo i zbog predanog rada policijskih službenika, Dani Alke i Velike Gospe u Sinju su protekli bez značajnijih sigurnosnih incidenata - naveli su iz policije.

Dio pratitelja ‘isprašio‘ Bulja jer je napao policiju i rekao da ni u komunizmu nisu pisali parking-kazne za Gospu

Bulja je u komentarima napao i dio njegovih pratitelja:

- Malo su i napisali koliko su trebali.

- Populizam na najjače. Ni deset posto nisu napisali kazni koliko se moglo... Ako je parking besplatan, idi na PARKING, a ne zatvaraj ceste!! U komunizmu?? U komunizmu nismo ni plaćali parking, a sad evo plaćamo.

- Ja u komunizmu nikad nisam plaćala parkiranje, niti sam vidjela da se plaćalo.

- Opet se Miro reklamira.

- Miro, stvarno bi trebao u penziju.

Ostatak komentara pročitajte OVDJE.

Evo što je točno Bulj napisao:

- OVO SE NI U KOMUNIZMU NIJE DOGAĐALO, ZA VELIKU GOSPU KAŽNJAVATI HODOČASNIKE!

Do našeg upravljanja Gradom Sinjem sve gradske uprave naplaćivale su parking u dane Velike Gospe, a mojom odlukom uveli smo besplatan parking za vrijeme proslave Velike Gospe i uz to smo osigurali dodatan parking kako bismo našim hodočasnicima poslali poruku gostoprimstva i dobrodošlice u Sinj.

Ali prvi put je policija, vjerojatno po Božinovićevom nalogu, naplaćivala kazne ljudima zbog parkiranja, što se u Sinju u dane Gospe nije događalo ni u komunizmu.

Svjesni smo gužvi, ali njih smo priželjkivali i radili na promociji Sinja i pozivanju što više ljudi u Sinj.

Za automobile koji su smetali odvijanju parkinga osigurali smo pauk za premještanje tih automobila. Osigurali smo i bobije i studente kako bismo pomogli nesmetano odvijanju prometa.

Unatoč tome, policija je mnogima čiji automobili nisu smetali odvijanju prometa naplaćivala kazne.

Unatoč Plenkoviću i Božinoviću, Sinj je cijelo ovo ljeto prepun posjetitelja, a u dane Gospe i hodočasnika.

Izgleda da ova Vlada na račun Sinja samo želi puniti proračun! Ovo se ni u komunizmu nije događalo. I ovo je prvi put da je policija išla u ovakvu odmazdu prema hodočasnicima.

Nećemo vam ovo zaboraviti! - napisao je Bulj, kojega je veći dio njegovih pratitelja podržao i čestitao mu na hrabrosti.

image

f b

Nakon objave teksta, javio se i Miro Bulj na svojem Facebooku. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti: 

 

- U članku Slobodne Dalmacije kojeg nitko nije potpisao navedene su navodne izjave koje su dali dvojica neimenovanih policajaca iz Policijske postaje Sinj u kojima tvrde da nije bilo nikakvih naplaćivanja kazni hodočasnicima zbog nepropisnog parkiranja.

Osim toga, u komentaru na pitanje Slobodne Dalmacije iz PP Sinj tvrde da nije naplaćena nijedna kazna.

Sasvim je jasno da su se nakon mog javnog napada počeli povlačiti, a ova obavijest o počinjenom prekršaju koju objavljujem ispod ovog statusa pokazuje da su ipak izricali novčane kazne.

Jesu li to radili po nalogu Božinovića ne znam, ali je jasno da su po prvi put na Veliku Gospu išli u odmazdu prema hodočasnicima što se nije događalo ni u najcrnja vremena.

Budući da sada u strahu neimenovani izvori tvrde da nije bilo naplaćivanja kazni pozivam sve građane i naše goste koji su dobili ovakvu obavijest da se u slučaju pokušaja naplate pozovu na ove izjave PP Sinj za koje Slobodna tvrdi da su vjerodostojne, iako nitko iza njih ne stoji imenom i prezimenom.

Budući da PP Sinj tvrdi da nije bilo izricanja novčanih kazni, ovakve obavijesti o počinjenom prekršaju se mogu slobodno zanemariti.

Ovaj slučaj pokazuje koliko je važno nikad ne šutjeti nego prozvati odgovorne!

Ovim putem želim zahvaliti svim policajcima koji odgovorno obavljaju svoj posao za malu plaću, nisu oni krivi što MUP vodi Božinović i HDZ koji su i u Kninu onemogućili mojim suborcima dolazak na proslavu Oluje i tako pokazali da im ništa nije sveto!

Kao što sam u prethodnom statusu napisao: Božinoviću i Plenkoviću, ovo vam nećemo zaboraviti!, napisao je. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:26