StoryEditor
Zagoraizvor zaraze

Petero zaraženih u Vrgorcu koronu ‘skupilo‘ na manjoj svadbi, 25 ljudi u samoizolaciji. Virus je, navodno, donio svat koji je stigao iz inozemstva

Piše Branko Radonić/Makarska kronika
18. srpnja 2020. - 19:02
ilustracija/Shutterstock

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske-županije, od današnjih ukupno 20 oboljelih od COVID-19 na području županije, čak petero je iz Vrgorca. Radi se o građanima koji su prošli tjedan sudjelovali na manjoj svadbi u Vrgorcu, a na kojoj je bio zaražen jedan svat koji je, prema neslužbenim informacijama, stigao iz inozemstva.

Kako bi smirio paniku i spriječio dezinformacije, Stožer Civilne zaštite Grada Vrgorca izvijestio je javnost o petero novoboljelih koji su povezani sa svadbom, te još 25 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. Potpuni i službeni podaci o mjerama samoizolacije očekuju se kasnije danas, nakon utvrđivanja svih kontakata novozaraženih.

- Ovim putem Vas molimo da usprkos svemu ostanemo mirni i staloženi jer to je najpotrebnije od svega. Nemojmo stigmatizirati zaražene i njihove obitelji jer sigurno se nitko nije namjerno zarazio, a pogotovo s namjerom širio zarazu, stoji u priopćenju Civilne zaštite Vrgorca.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 08:09