StoryEditorOCM
ZagoraČOVIK I PO

Partizani i ustaše opet ‘zaratili‘ u srcu Cetinske krajine, stare sukobe potpirila je najava manifestacije u čast zaslužnog Sinjanina

Piše Toni Paštar
20. travnja 2023. - 08:49
Vice Buljan bio je dugogodišnji alkarski vojvoda u poratnom razdobljuNikola Vilić/Cropix (presnimka iz albuma obitelji Buljan)

U Sinju će se 2. i 3. lipnja održati prvo izdanje manifestacije “Dani Vice Buljana” pod pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike.

Tu informaciju sinjskoj javnosti prenio je Stipe Batarelo, član Organizacijskog odbora, gostujući na Hit-radiju. U toj prigodi Batarelo je kazao da će se prvog dana manifestacija odvijati u javnom prostoru, a drugi dan rezerviran je za “simpozij gdje će glavna tema rasprave i razgovora biti lik i djelo Vice Buljana, kao i njegova refleksija na ukupan život i razvoj Sinja i Cetinske krajine”.

Tema je, najavio je Batarelo, podijeljena u šest poglavlja “kroz koja će se stručno i znanstveno prezentirati život toga velikog Sinjanina”, a obuhvatit će razdoblje prije Drugog svjetskog rata, te tijekom i poslije rata. Na simpoziju će, n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:44