StoryEditor
ZagoraPALE TEMPERATURE

Pada gust snijeg u okolici Sinja, zabijelili su se i planinski vrhovi u Cetinskoj krajini. Pogledajte fotografije i video snježne idile

Piše Toni Paštar
29. studenog 2021. - 11:44

Planinski vrhovi koji okružuju Cetinsku krajinu osvanuli su u ponedjeljak ujutro u bijelom. Kiša koja je s manjim prekidima padala tijekom nedjelje u noćnim je satima prešla u snijeg.

Snijeg pada i na Zelovu,mjestu nedaleko Sinja. 

Kako je došlo i do velikog pada temperature – još u nedjelju bilo je i do 14 stupnjeva Celzijusa, a u noći je u višim područjima pala do ništice i u Sinju na 1,6 stupnjeva – snijeg se uhvatio za tlo. Cijela Dinara se bijeli. Prema podacima s automatske postaje na Velikoj Duvjakuši (1.708 mnm) u ponedjeljak u 9 sati temperatura je bila minus 2 stupnja uz prognozirani trend daljnjeg pada sve do minus 8 stupnjeva u noći na utorak.

image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilić/Cropix

Pod bijelim plaštom su i vrhovi Svilaje, a na Kamešnici snijeg se spustio sve do Gornjih Korita. Iako meteorolozi kažu da će narednih dana temperature rasti čini se da je ipak stigao zimski ugođaj i da je "ljeto" smijenila "zima".

Svi koji su još prije nekoliko dana nosili majice kratkih rukava od ponedjeljka su obukli toplu odjeću. Ako se nastave vremenske prilike ustaljene posljednjih godina ovako vrijeme, naravno s promjenama, potrajat će do travnja – svibnja, a onda će se ponovno zimska odjeća zamijeniti kratkim rukavima potvrđujući da više nema klasičnih jeseni i proljeća već zima smjenjuje ljeto i obratno.

image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilić/Cropix
image


 
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2022 19:03