StoryEditor
Zagoramerci jean

Otkriveno čiji su navijači usred Pariza podignuli veliki transparent koji je razgalio i hrvatska, ali i francuska srca

Piše Braco Ćosić
17. lipnja 2022. - 16:36

Velika i prva pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije nad francuskom reprezentacijom u Parizu razgalila je srca cijele Hrvatske. Na velebnom pariškom stadionu za "vatrene" je navijala i mala skupina hrvatskih navijača. U sjeni toga navijačkog dvoboja bilježimo i jednu divnu gestu dijela Kluba nezavisnih navijača "Mi Hrvati".

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Naime, zaslugom njihovih članova, dvojice navijača iz Imotske krajine, osim obilježja naše reprezentacije i već prepoznatljivog natpisa IMOCKI na bijelom polju naše nacionalne zastave, koji su obišli mnoge stadione širom svijeta na kojima je igrala naša reprezentacija, u Parizu je postavljen i veliki transparent s fotografijom i imenom i prezimenom junaka Domovinskog rata, francuskog državljanina Jean-Michela Nicoliera.

Na vrhu transparenta pisalo je velikim slovima MERCI (hvala). Taj mladi Francuz početkom Domovinskog rata ostavio je udobnost i sigurnost svoga doma u Parizu i uputio se braniti Hrvatsku od srpskog agresora u Vukovaru, gdje je i izgubio život.

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

– Da, iskoristili smo ovu utakmicu da Parizu i Francuzima skrenemo pažnju na junaka kojega su imali u Francuskoj, junaka koji je došao braniti njemu nepoznati narod. Moj prijatelj, potpredsjednik i  član našeg navijačkog kluba Stipan Antunović, rodom iz Bugojna, a kojeg je rat doveo u Vinjane Donje kod Imotskog, i kojemu je dio rodbine ostao u Imotskoj krajini, napravio je lijepi veliki transparent sa slikom junaka Jean-Michela Nicoliera i napisao njegovo ime. Kako nije mogao ići u Pariz, ja sam razvio taj lijepi transparent  sa našom zastavom iz Imotskog na velikom plavom panou francuskih navijača, objašnjavajući im tko je bio njihov sunarodnjak... I nismo samo to učinili, upoznali smo se s njegovom rodbinom i pozvali ih u Imotski, a oni su pristali. Bit će nam gosti u kolovozu, cijela obitelj našega junaka, napravit ćemo im feštu, onu pravu Imotsku – kazao je Imoćanin Milan Katanušić, predsjednika Kluba nezavisnih navijača "Mi Hrvati".

image

PRIVATNI ALBUM

image

PRIVATNI ALBUM

Inače, ova vrlo aktivna skupina navijača iz svakog kutka Hrvatske i mnogih zemalja Europe u kojima ima Hrvata, redovito je na svim utakmicama naše nogometne reprezentacije, ali i reprezentacije naših rukometaša, tenisača. U Parizu su se susreli i s našim reprezentativcem Imoćaninom Kristijanom Jakićem, prijateljuju s Modrićem, a da ne govorimo o prijateljstvu s Marinom Čilićem i ostalim našim sportašima. Predstavnici te udruge redovito su svake godine na mjestu pogibije Dražena Petrovića u Njemačkoj gdje polože cvijeće i upale svijeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. kolovoz 2022 08:46