StoryEditor
Zagoralijepa investicija

Općina Klis počela projekt uređenja vrijedan 5,8 milijuna kuna: igralište u Prugovu postat će suvremeni sportski teren za djecu i odrasle

10. lipnja 2020. - 12:01
Zapušteno igralište uistinu zahtijeva velika ulaganja u obnovu OPĆINA KLISOpćina Klis

Općina Klis započela je uređenje desetljećima zapuštenog nogometnog igrališta u Prugovu.

Riječ je o nogometnom igralištu čiji je projekt rekonstrukcije vrijedan oko 5,8 milijuna kuna, od čega je Općina osigurala gotovo 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Revitalizacijom ovih sportskih sadržaja, kako ističu lokalne vlasti, omogućit će se bavljenje sportskim aktivnostima profesionalnim i rekreativnim sportašima, uključujući djecu predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi te djecu s teškoćama u razvoju.

Osim obnove i uređenja sportskog igrališta, Općina planira urediti i okolni prostor igrališta kako bi Prugovo dobilo suvremeno opremljeni sportski teren koji će služiti njegovim stanovnicima, ali i onima iz okolnih mjesta koja pripadaju urbanoj aglomeraciji Split.

– Dalmatinska zagora zaslužuje jedan ovakav veliki projekt ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim ćemo revitalizirati sportske sadržaje na području naše općine. Obnova nogometnog igrališta i uređenje okolnog terena našim će stanovnicima, posebice djeci i mladima, omogućiti bavljenje sportom i tako im osigurati zdraviju i kvalitetniju svakodnevicu – poručio je Jakov Vetma, općinski načelnik, prilikom predstavljanja projekta u Prugovu.

– Velika je ovo vijest za sve nas, žitelje Prugova i većeg dijela Dalmatinske zagore. Imali smo san koji se mnogima doimao neostvarivim, ali uz puno truda, rada i upornosti te uz veliku podršku Općine Klis uspjeli smo ostvariti ovaj veliki uspjeh – pridodao je i Matko Sarić, predsjednik Nogometnog kluba "Prugovo", koji je u službenim seniorskim natjecanjima posljednji put nastupao prije četvrt stoljeća.

Uz profesionalne i rekreativne sportaše, obnovljeno igralište bit će na raspolaganju i djeci za svakodnevne sportske aktivnosti, posebno osmišljene sportske programe, kampove i slično, a realizaciju projekta, kako je rečeno, podržavaju Osnovna škola Petra Kružića iz Klisa s četiri područne škole, Dječji vrtić "Cvrčak" iz Solina s područnim vrtićima "Sv. Ante" i "Sv. Roko" iz Prugova, Nogometni klub "Prugovo", Centar za autizam iz Splita te Udruga osoba s intelektualnim teškoćama "Zvono" iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 21:28