StoryEditorOCM
Zagoravatrena noć

Noćna drama u Zagori: pijani vozili i pucali, u autu imali nož i marihuanu, specijalci ih prisilno savladali i uhitili

Piše V. Urukalo
23. ožujka 2023. - 11:59

Splitski policajci iz Jedinice specijalne i interventne policije imali su u srijedu oko 22.20 sati posla s dvojicom muškaraca, 30-godišnjim Antom H. i 55-godišnjim Antonijom P. koji su uhićeni nakon dojave mještana da na području zaseoka u mjestu Primorski Dolac kao "kauboji" pucaju iz vatrenog oružja. No, nisu jahali na konjima već su se vozikali "mrtvi pijani" automobilom marke renault kroz mjesto.

- U blizini nadvožnjaka A1 policijski službenici JSP su u osobnom vozilu zatekli dva muškarca koja su se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju. Odmah nakon što su zaustavljeni započeli su s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Obojica su savladana uporabom sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Pregledom osoba i vozila pronađeno je 5,45 grama marihuane i jedna stabljika te preklopni nož oštrice cca 10 cm - izvjestili su iz splitske policije.

Oružje iz kojeg je navodno pucano nije nađeno. U četvrtak tijekom dana detaljno je, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu, pretražen automobil u kojem su zatečeni te kuće uhićenika, no nije poznato da li je i što tamo nađeno.

Nakon uhićenja, obojica su privedena u policiju, a stariji je muškarac odbio alkotest, dok je kod mlađeg izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 g/kg. Zadržani su policiji do o otriježnjenja, a naknadno im je pružena i liječnička pomoć te je jednom od njih utvrđena kontuzija ramena i napuknuće jednog donjeg rebra, dok drugi ima ogrebotinu na licu.

Ante H. je već jako dobro poznat policiji po više raznih kaznenih djela od zlouporabe droge preko krađa do razbojništava te je više godina proveo po zatvorima. Posljednja prijava mu je iz 2020. godine i to za razbojstvo uz prijetnju pištoljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 02:35