StoryEditorOCM
ZagoraNA ZADNJEM SJEDALU

Ne biste vjerovali koga su policijske kamere uhvatile na ‘djelu‘ u srcu Zagore, ovo su najpopularnije seksi-lokacije

Piše Mate Primorac
3. ožujka 2023. - 08:55

Vrgorac kao i svi dalmatinski gradići ima svoje lokacije za razmjenivanje nježnosti i vođenje ljubavi u automobilima, velika većina mladića i djevojaka to je prakticirala, ali i oni oni nešto stariji kad bi izišli navečer vani ili nakon povratka s noćnog izlaska u Hercegovini.

No, u posljednje vrijeme to je sve rijeđe ili se traže potpuno nove lokacije, sigurnije. Naime, ljubav u vrgorskim poljima ubile su policijske kamere.

Tinov grad posljednjih godina bio je na udaru migranata, krajem 2020.godine Ministarstvo unutarnjih poslova je krenulo u nabavku devet stacioniranih sustava za nadzor državne granice čija je vrijednost u to vrijeme bila oko 7,7 milijuna eura. Osim Slavonije, Baranje i Like, jedna od tih "super kamera" koja čovjeka može locirati na 20 kilometara postavljena je i na Ilića brdo pokraj Vrgorca i spojena na nadležni koordinacijski centar i policijsku postaju.

- Ta kamera kao na dlanu drži cijelo polje Rastok, dio drugog polja Jezera i sve gore do Stilja. Tako da ništa ne može promaknuti, a osim toga postavljeno je uz granici i na nekim specifičnim mjestima desetke lovačkih kamera koji dodatno pokrivaju određeno područje.

U policijskoj postaji jedna osoba samo gleda kamere i ako nešto sumnjivo uoči, zove ophodnje na tom području da provjere što se događa - kaže naš izvor.

Postaja granične policije Vrgorac posjeduje i dron, koji uglavnom dižu na nepristupačnom području koje kamere ne mogu pokriti, u nekoliko navrata to su radili na brdsko-planinskim selima od prijevoja Miline zaside do Slivna i Mijaca.

S novom opremom, možemo reći da se stalo u kraj nezakonitim migracijama, jer se među ljudima koji prebacuju ilegalne migrante brzo pročuju te informacije, pa sada, oni koji se bave nekom vrstom šverca i prebacivanjem ljudi, moraju imati neku "vezu iznutra" koja će im otkriti detalje i sheme.

No, vratimo se mladima i njihovim radostima u polju i uz granicu: ako im automobil stoji na mjestu više od sat vremena, a kamera ih je snimila, gotovo je sigurno da će im netko iz policijske patrole pokucati na prozor, da vide tko se tu nalazi i što radi.

A, tu se onda znaju dogoditi razne scene i susresti nenadane "face", a budući da u Tinovu gradu svatko svakoga zna, te vijesti se bržo pročuju... Zbog toga mladi i oni nešto stariji željni takvih avantura traže nove lokacije, daleko od očiju kamera i javnosti, ispod nadvožnjaka, prema zapadnim selima Vrgorske krajine, bliže Biokovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 21:20