StoryEditorOCM
Zagoradobre vijesti

Na Kukuzovcu u Sinju gradi se veliko brodogradilište. Da, dobro ste čuli! I sve je već potpisano, evo detalja

Piše Dalmacija SD
17. svibnja 2023. - 17:17

U drugoj ovotjednoj emisiji Hit radija ‘Tema dana‘, danas je gostovao direktor tvrtke RAND SHIPYARD d.o.o. Ivan Kljaković Gašpić, koji je u ponedjeljak, 15. svibnja s gradonačelnikom Sinja Mirom Buljom potpisao predugovor o kupnji zemljišta u Gospodarskoj zoni Kukuzovac.

O Prijedlogu Zaključka o odabiru najpovoljnije ponude tvrtke RAND SHIPYARD d.o.o. iz Kaštel Sućurca, raspravljali su i sinjski gradski vijećnici na 18. sjednici Gradskog vijeća, koji su Prijedlog jednoglasno prihvatili, piše Ferata.

Tvrtka RAND SHIPYARD d.o.o. u Gopodarskoj zoni Kukuzovac kupila je 6 građevinskoh parcela ukupne površine 17.939 metara kvadratnih, na kojem namjerava izgraditi pogon i prateće objekate za izgradnju modernih brodova skandinavskog dizajna.

Tvrtka u Hrvatskoj posluje već 4 godine, a trenutno zapošljava oko 125 zaposlenika, od kojih je 10-ak s područja Sinja i Cetinske krajine. Svoje proizvode, brodove u stakloplastici, prodaje uglavnom na skandinavskom tržištu, ali se proširila i u ostale dijelove svijeta, pa i na američko tržište.

image

randshipyard.com /

Tvrtka trenutno posluje u Kaštel Sućurcu, a zbog planova širenja potreban joj je veći prostor.

‘Bit ću iskren, nije bilo previše izbora. Gospodarska zona Kukuzovac nam se učinila jedinstvenom iz više aspekata. Prva stvar, prostorno-planski je riješena situacija, svi uvjeti infrastrukturni su riješeni, dokumentacija, dozvole i sve ostalo ide, ja bih rekao, vrlo elegantno u odnosu na ostale jedinice lokalne samouprave u okolici i u Dalmaciji.

Po cijeni je isto tako jako pristupačno, a za industrijske pogone jedan od uvjeta je cijena koja je svima nama u poslu jako bitna. I na kraju dolazimo do najvažnijeg resursa, a to su ljudi. U našoj tvrtci imamo zaposlenika iz ovoga kraja, koji su jako vrijedni i stručni, a u prvoj godini poslovanja namjeravamo zaposliti još 50-ak osoba, tako da ćemo vjerujem, realizacijom ovoga projekta i mi postati dio ove zajednice‘, kazao je Kljaković-Gašpić.

image

randshipyard.com /

Vrijednost investicije je 3,5 milijuna eura, a izgradnjom pogona, što bi moglo biti za dvije godine, tvrtka cijelu svoju proizvodnju i sjedište namjerava prebaciti u Sinj, odnosno u GZK.

Cijelu emisiju Tema dana, u kojoj je gostovao Ivan Kljaković Gašpić možete poslušati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:07