StoryEditor
Zagoracovid ubija

U par dana umrla cijela obitelj: mještani Aržana u suzama se opraštaju od omiljenih susjeda koje je ‘pokosila‘ korona. ‘U našem kraju ne pamti se ovakva tragedija, Ledići su bili plemeniti i dobri‘

Piše Braco Ćosić
4. siječnja 2022. - 15:23

Aržano, mjesto na sjeverozapadnom rubu Imotske krajine, danas se probudilo u velikoj tuzi.

Kako i ne bi kada su njegovi brojni mještani sa suzama u očima i tugom u srcu na posljednji počinak otpratili troje svojih dragih sumještana iz obitelji Ledić. Naime, u samo nekoliko dana na razmeđi dviju godina, od posljedica koronavirusa, kako doznajemo, umrla je najprije supruga i majka Anka, iste večeri njezin sin Bože koji je bio i hrvatski branitelj, a nakon samo tri dana i suprug i otac Mate.

image
PRIVATNI ALBUM

Pokopani su u istom grobu na mjesnom groblju u Aržanu. Na ispraćaju, kažu nam njihovi susjedi i prijatelji, bilo je cijelo mjesto i stanovnici okolnih naselja, jer se takav tužan slučaj nikada nije dogodio u Aržanu i bližoj okolici.

Obitelj Ledić bila je iznimno cijenjena kako u svom zaseoku, tako i u cijelom mjestu smještenom uz granicu s BiH. Iako je Mate Ledić sa svojom suprugom i sinom živio u Zaprešiću, često su dolazili u svoju kuću, na rodnu grudu, jer Aržano im je bila svojevrsna "punionica" za dobrotu, prisnost, jednostavnost i druženje u kojemu su uživali sa svojim sumještanima.

- Naša tuga je još i veća jer se opraštamo s divnim i plemenitim ljudima, s glavnim dijelom dobre i poznate obitelji Ledić - kazali su nam Aržančani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 15:32