StoryEditorOCM
ZagoraMUKE PRED RAMPOM

Milan Vuletić iz Slivna živi nenormalan život: Čiji sam ja? Živim u kavezu između Hrvatske i BiH! Dočim otvorim kućna vrata, zaustave me policajci i carinici, gotovo je, tužim državu!

24. listopada 2021. - 11:26
'Svaki dan moram pokazati osobnu, kontroliraju mi automobil, pitaju Di ćeš, Milane, kud ćeš, Milane, jesi li cijepljen?'Velimir Ćosić

Ovih dana navršit će se pet godina od početka jedne od najneobičnijih birokratskih zavrzlama u Hrvatskoj, s Milanom Mićom Vuletićem ni krivim ni dužnim u glavnoj ulozi. O njemu i njegovu velikom životnom problemu "Slobodna" je već pisala, no valja podsjetiti.

Milan Miće Vuletić je 67-godišnji umirovljenik iz zaseoka Vuletići u Slivnu, u Imotskoj krajini. Hrvatski je državljanin, ima u Hrvatskoj legaliziranu kuću, potom veliku okućnicu, vrtove, vinograd, popratne objekte...

Tamo gdje živi, a to je tik uz granicu sa susjednom Bosnom i Hercegovinom, živjeli su i njegovi preci. Još tamo 1910. staru kuću, gdje je sada nova Milanova, izgradio je njegov djed, a Vuletići s nadimkom Buronjići imali su onda i oko 44 tisuće četvornih metara nekretnina na tom dijelu Slivna.

Sve...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:09