StoryEditor
ZagoraREDARI NA ULICI

Korona inspektorica u Sinju zasad samo opominje neodgovorne građane, ali već najavljuje ‘masne‘ kazne po kafićima i prodavaonicama

30. listopada 2020. - 13:38
Duje Klarić/Cropix

Vjerujem da smo dosegnuli špicu infekcije i da će se broj novooboljelih od Covida-19 početi smanjivati.

Također očekujem da će tomu doprinijeti nove mjere koje je na naš prijedlog za područje cetinskoga kraja donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Potrudit ćemo se da se mjere provode – kaže Igor Vidalina, načelnik Stožera grada Sinja.

Provedbu mjera na terenu od utorka provodi 10 osoba, i to dva komunalna redara, dvojica djelatnika Kulturno-umjetničkog središta kao povjerenici Civilne zaštite, dvojica mobiliziranih povjerenika i četvorica članova gradskog Stožera.

Oni svakodnevno obilaze sve najkritičnije lokacije, od trgovačkih centara do ugostiteljskih objekata, zapisnički konstatiraju zatečeno stanje i opominju prekršitelje.

Vidalina tvrdi da su već arhivirali na desetine zapisnika. U četvrtak je prvi put u kontroli primjene mjera bila inspektorica Civilne zaštite iz Splita koja je najavila da će pri svakom narednom dolasku prekršiteljima ispisivati prekršajne naloge.

Kazne nisu zanemarive. Za tvrtke se kreću od 20 do 70 tisuća kuna, a za odgovornu osobu do 10 tisuća kuna.

– Bilo je dosta neodgovornosti. Budući da apeli kod pojedinaca nisu naišli na razumijevanje, zatražili smo snažniju potporu inspektora Civilne zaštite i Državnog inspektorata. Svi budući posjeti inspektora rezultirat će izricanjem kazni neodgovornima.

Nadam se da će kazni biti što manje jer bi to značilo odgovorno ponašanje, a samim tim i sigurno smanjenje širenja virusa i novooboljelih – kaže Vidalina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 11:00