StoryEditorOCM
ZagoraPRAZAN TAKUJIN

Kaos s bankomatima u Zagori, građani danima ne mogu do novca: ‘U banci kažu da oni s tim nemaju veze, tko je tu lud?!‘

Piše Mate Primorac
15. ožujka 2023. - 10:14

Pokraj brojnih problema koji ih muče, od nedostatka redovnih autobusnih linija prema Makarskoj i Splitu, izostanka liječnika-specijalista u ispostavi županijskog Doma zdravlja, muka prilikom odlaska na svoju djedovinu preko granice s BiH, uklanjanju kioska za kupnju dnevnih novina i probijanja svih rokova za završetak izgradnje sustava odvodnje od poduzetničke zone "Ravča" do Vrgorca, stanovnici Tinova grada i okolice imaju problema i s - bankomatima.

Naime, ono što je drugim gradovima, pa i manjim sredinama normalna, svakodnevna stvar, u Vrgorcu se ponekad pretvara u avanturu, a to je pitanje - kako doći do gotovog novca? Nekoliko čitatelja nam se proteklih dana požalilo na rad bankomata na ulicama pod Matokitom, a posebno na isplatni uređaj Privredne banke Zagreb koji je smješten na vrhu Pijace.

Budući da ta novčarska kuća nema svoju poslovnicu u ovom dalmatinskom gradiću, njezini klijenti su "osuđeni" na (ne)rad bankomata koji po desetak dana zna biti izvan funkcije.

- Gotovo svaki dan sam dolazio do bankomata u nadi da će sutra proraditi i tako gotovo cijeli tjedan. I onda sam krenuo zvati okolo, a u banci su mi rekli da "oni s tim nemaju veze" nego da "Fina puni bankomate, pa da se obratim njima" - svjedoči Vrgorčanin koji je zbog osjetljivosti teme želio ostati anoniman.

Nakon toga smo pitanja vezana uz ovaj problem uputili Financijskoj agenciji, a oni su nam rekli kako taj posao obavlja njihova sestrinska firma "Fina - Gotovinski servisi GS", te da su im proslijedili naš upit, na koji nismo dobili odgovor do objavljivanja ovog teksta.

Sličan problem imao je i književnik Ivan Grljušić, ali s drugom bankom, riječ je o OTP-u. Naime, Grljušić se "spustio" iz rodnih Poljica koja su od Vrgorca udaljena više od 20 kilometara, ali došao je u utorak kad poslovnica te financijske kuće ne radi u jutarnjim satima.

Međutim, tog dana nije radio ni OTP-ov isplatni uređaj, pa je ostao "kratkih rukava" što se tiče gotovine. Ta banka je u gradu ispod Matokita imala dva bankomata, jedan je "ugašen", dok se na drugi ljudi često žale kako je izvan funkcije.

- Ništa bolja situacija nije ni s bankomatom Hrvatske poštanske banke - pišu građani na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 23:51