StoryEditorOCM
ZagoraBIG BROTHER

Kamere za nadzor brzine i sigurnosti stižu na još 13 lokacija u Zagori, ali na njihovoj meti neće biti samo nesavjesni vozači

Piše Mate Primorac
26. travnja 2023. - 09:00

Počelo je postavljanje sigurnosnih kamera po Vrgorcu, koje je gradska uprava ostvarila prijavom na projekt Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pod nazivom "Siguran promet - siguran grad".

Posao obuhvaća uvođenje solarnog sustava digitalnog nadzora prometa na 13 lokacija u Tinovu gradu. Ukupna vrijednost projekta je 31.535 eura, a lokalnoj administraciji odobreno je sufinanciranje 60 posto iznosa, točnije 21.081 eura.

Tako će se kamere postaviti na brojna raskrižja, zatim na autobusni kolodvor, dječiji vrtić, park…To će svakako doprinijeti sigurnosti života i prometa, jer je gradić ispod Matokita u posljednje vrijeme bio izložen i migrantima iz Azije koji se nisu libili ni od kaznenih djela, poput krađa.

No, kamere će sigurno "ubiti intimu" koju su nekad imali stanovnici Zabiokovlja. Međutim, živimo u takvim vremenima kad sve rijeđe možemo pronaći neku prirodnu oazu koja nije na "udaru Big brothera".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 00:29