StoryEditorOCM
ZagoraNEVJEROJATNA PRIČA

Jure Kerum: Clint Eastwood tija je oženit moju strinu Tokušu. Da će je vodit u Ameriku... Ali ja nisan da! Ispeka san mu jare, ali strinu ne dam!

Piše Damir Tolj
12. srpnja 2020. - 12:56
Evo, ljudi, ako ne virujete - Clint Eastwood i ja - ponosna je Marija (Tokuša) Kerum, a nezin nećak Jure sve rečeno 'potpisuje'Duje Klarić/HANZA MEDIA

Priča je mrvu nadrealna i s mističnim elementima, a igraju: Kerumov brat Jure, strina Marija, reporteri Slobodne Dalmacije i Clint Eastwood, "special guest star", u zamišljenoj ulozi desperadosa na kršu Dalmatinske zagore, gdje se čovjeku usred ljetne pripeke svašta pričinja.

Kadar prvi: Ogorje, Rozgići, Kerumovi dvori, brat Jure čupa travu oko luka u hladovini orahove krošnje - ili je bila kostela - na njemu isprana mornarska majica, za oko kuće, na prsima sitno piše HRM.
Dobro jutro, čuli smo od brata Žele da Clint Eastwood jaše ovuda?
- Bogati, tija mi je oženit strinu Tokušu. Mariju Kerum... Ona je tu iz Tokića, pa ostala Tokuša. Doša po nju, da će je vodit u Ameriku. Ja nisan da! Kažen ja Clintu Eastwoodu, ti ćeš meni strinu odvest, pa je vratit kući za misec dana, ne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:38