StoryEditor
ZagoraPROMJENA DRESA

Još jedan politički ‘prelet‘ u najvećoj dalmatinskoj županiji, dojučerašnji mostovac sletio u jato Domovinskog pokreta: ‘Zajednički idemo prema izborima u Imotskom i županiji‘

Piše Braco Ćosić
22. rujna 2022. - 13:03
Sportazum o suradnji potpisali su Ivica Kukavica, nositelj Nezavisne liste, i Ivan Penava, predsjednik DP-a, pod budnim okom jedinog DP-ova županijskog vijećnika Marka Žaje, inače dojučerašnjeg HDZ-ovcaBraco Ćosić

U Imotskom je danas potpisan sporazum o strateškoj i dugoročnoj suradnji između županijskog ogranka Domovinskog pokreta i Nezavisne liste Ivice Kukavice, županijskog vijećnika i Mostova kandidata za župana na lanjskim lokalnim izborima

Kako je rečeno, cilj je zajedničko djelovanje u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, te se potpisnici obvezuju izići sa zajedničkim listama na naredne lokalne izbore u Imotskom i općinama Imotske krajine, te na izborima za župana i Županijsku skupštinu.

Domovinski pokret se obvezuje Kukavičinoj listi pružiti svu potrebitu materijalnu, tehničku i logističku potporu u djelovanju na području Imotske krajine. Sporazum su potpisali Ivan Penava, stranački čelnik, u ime Domovinskog pokreta i Kukavica u ime Nezavisne liste čiji je nositelj.

- Cilj naš i cilj ovoga sporazuma jeste okupiti sve zdrave hrvatske nacionalne snage. Svaki dan nas je sve manje i trebamo reagirati i okupiti ono što valja u Hrvatskoj.

Zato smo i u Imotskom s Nezavisnom listom Ivice Kukavice i potpisali ovaj sporazum kako bismo sa zdravim stranama promijenili koruptivno-kriminalnu vlast, vlast koja nas rastače. Nažalost, jedna od posljedica je i ova katastrofalna demografska slika Hrvatske počevši od moga Vukovara pa sve do ovih vaših prostora i našeg naroda u Bosni i Hercegovini.

Upravo to stanje treba mijenjati zdravim hrvatskim snagama koji će staviti u prioritet svoju zemlju i svoj narod, a ne sebe i svoj džep - izjavio je Penava.

- Od prvog dana kada smo i osnovali Nezavisnu listu i s njom krenuli u lokalne izbore, tražili smo i čekali da se na desnici pojavi jedna ozbiljna i jaka stranka, platforma koja je kompatiblina našim stremljenjima i našim vizijama kako Imotskog, tako i županije i Hrvatske.

BIli smo mi u suradnji s nekoliko sličnih platformi s desnice, a evo čini se da je došla i ona koja s nama ima praktički iste poglede i stremljenja. Stoga će ovaj sporazum s Domovinskim pokretom i suradnja okrenuti novu stranicu u našoj političkoj bitci da i grad Imotski i županiju i Hrvatsku učinimo boljom, plemenitijom za naše ljud - kazao je Kukavica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2022 01:44