StoryEditorOCM
ZagoraODMOR NA KAMENJARU

Iz zakutka Dalmatinske zagore donedavno su i zmije bježale, a sada taj kraj ruši turističke rekorde; mladi Nijemci uživaju u čistom zraku i buđenju u njedrima planine, za to su dobili i vrijednu nagradu

Piše Braco Ćosić
23. kolovoza 2022. - 15:01
Jubilarna gošća Julia Katharina Herrenbruck iz Tübingena primila je poklone iz ruku Luke Kolovrata, direktora Turističke zajednice ImotaBraco Ćosić

Turističke statistike u Imotskoj krajini, gotovo četiri mjeseca ranije nego lani, danas su zabilježile stotisućito noćenje, odnosno samo 812 noćenja manje u odnosu na cijelu 2021. godinu.

Prema preciznom praćenju djelatnika Turističke zajednice Imota, jubilarno noćenje ostvareno je u kući za odmor vlasnika Stipana Stipice Dedića smještenoj u zaselku Dedići u Zagvozdu. Ta čast pripala je mladoj njemačkoj turistici Juliji Katharini Herrenbruck iz Tübingena u okolici Stuttgarta.

Direktori TZ-a Imota i Geoparka Biokovo-Imotska jezera Luka Kolovrat i Ivana Ćapin posjetili su Dediće i susreli se s jubilarnom gošćom i njezinim velikim društvom. Petnaestak mladih Nijemaca, svi iz istoga grada, odlučilo je svoj odmor provesti upravo u Dalmatinskoj zagori.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:07