StoryEditor
Zagora‘PUT OLUJE‘

Iz Voštana sa starta 10. pohoda krenulo 50 planinara i branitelja

31. srpnja 2020. - 20:56
Hgss

U četvrtak ujutro iz Voštana je krenula jubilarna 10. hodnja "Put Oluje".

U ovogodišnjoj hodnji sudjeluje 50 pripadnika planinarskih i braniteljskih udruga pod vodstvom Dalibora Cvitkovića, djelatnog pripadnika bojne "Pauci" iz sastava Motorizirane brigade sa sjedištem u Kninu.

Sudionici pohoda po ustaljenoj su se praksi okupili u crkvi Presvetog Imena Isusova u Voštanima. Kratku molitvu predvodio je fra Luka Delić, župnik Gljeva, koji je sve okupljene blagoslovio, a sudionicima hodnje poželio da sretno stignu na cilj.

Organizator pohoda "Put Oluje" je Planinarska udruga "Dinaridi" iz Splita, uz logističku potporu MORH-a i pomoć HGSS-a. Cilj je pohoda promoviranje ljepota i prirodnih raznolikosti Kamešnice i Dinare te očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, jer se upravo na prostoru kojim prolaze sudionici pohoda "Put Oluje" slomila kičma vojnim snagama velikosrpske agresije na Hrvatsku.

Sudionici ovogodišnje sedmodnevne hodnje prijeći će 150 kilometara vrletima Kamešnice i Dinare. Pritom će dotaknuti važne uporišne točke iz oslobodilačkih akcija koje je HV vodio na Dinari, a kod svih spomenika odat će počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Tijekom pojedinih etapa u hodnju će se uključivati i drugi sudionici, planinari, branitelji i drugi građani. Konačni je cilj pohoda Kninska tvrđava, na koju bi trebali stići 5. kolovoza, na 25. obljetnicu "Oluje". Svima koji uspješno prijeđu cijelu stazu dugu 150 kilometara pripada medalja "Put Oluje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 04:00