StoryEditor
Zagoraprava fešta!

Imotski je večeras ‘gorio‘ u čast svojeg paraolimpijca Ivana Katanušića, pogledajte prizore slavlja na dočeku koji su mu priredili

Piše Braco Ćosić
7. rujna 2021. - 20:49

Imoćani su u utorak predvečer na svom središnjem trgu ispod starih skalina upriličili svečan doček Ivana Katanušića, hrvatskog paraolimpijca koji je nedavno u Japanu na Paraolimpijadi osvojio srebrnu medalju u bacanju diska.

image
Braco Ćosić

Ivan, dijete Imotskog, nakon dvadesetak dana od rođenja zbog tromboze ostao je bez potkoljenice desne noge. Za mnoge roditelje i za samo dijete ovo bi bio pravi smak svijeta i predviđanje zle životne sudbine. No, ne i za Ivana Katanušića. Taj imotski feniks dignuo se do visina olimpijske medalje nakon što je osvojio sve što se osvojiti da u bacanju diska i kugle na natjecanjima hendikepiranih sportaša.

Zlatne medalje sa europskih i svjetskih prvenstava, Svjetskih sportskih igara, sve je to osvojio ovaj prvi čovjek na svijetu s protezom koji je bacio disk preko 62 metra i konačno ostvario svoj san osvajanja Olimpijske medalje. Srebrnu je medalju osvojio u uvjetima u kojima su samo pravi junaci mogli bacati disk. 

image
Braco Ćosić

Na njegovom dočeku u Imotskom svirao mu je najbolji puhački orkestar u Hrvatskoj, Gradska glazba Imotski, a niz znamenite imotske skaline pratili su ga bakljama mladi igrači NK Imotskog, a dobrodošlicu su mu zaželjeli gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i dogradonačelnica Ana Marija Radeljić.Ono što je njemu najdraže je to što ga je došlo pozdraviti na stotine njegovih sumještana. Bilo bi ih i više da mnogi nisu već stizali put Splita i Poljuda na utakmicu reprezentacije Hrvatske.

image
Braco Ćosić

- Ivane junače, učinio si veliku radost svojim sugrađanima, svome gradu, cijeloj Imotskoj krajini. Hvala ti što uvijek s ponosom ističeš ime tvoga i našega grada koji je sada podcrtan na olimpijskoj karti svijeta. Tvoj primjer životne borbe, tvoji uspjesi su pravi i istinski putokaz našim mladim sugrađanima, da volja i htijenje, prava borba jeste ono što ih može učiniti sretnim i velikim. Hvala ti još jednom- kazao je imotski gradonačelnik,koji je Ivanu uručio donaciju grada od 20 tisuća kuna.

- Hvala vam dragi moji sumještani na ovom prekrasnom dočeku. Čini mi se da je sav moj trud, znoj, suze, povrede ,treninzi, konačno i samo natjecanje na Olimpijadi... Da je sve to malo prema vašoj iskazanoj pažnji na ovom dočeku. Ostaje mi, ako me zdravlje posluži nastaviti dalje, boriti se, trenirati i konačno osvajati još medalje- zaključio je Ivan Katanušić kojeg su njegovi sugrađani burno pozdravili. 

item - id = 1125550
related id = 0 -> 1125546
related id = 1 -> 1124389
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2021 21:12