StoryEditor
Zagorasvečana večer

Imotska glazba zaorila u Ženevi, nastup puhačkog orkestra ispraćen ovacijama; Glibota: Ovo je kruna moga rada! Publiku se posebno dojmio jedan dio programa

26. svibnja 2022. - 11:52

U povodu 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i njenog ulaska u Ujedinjene narode, u srijedu navečer u velikoj koncertnoj dvorani u Ženevi održan je svečani program u kojemu su, osim predstavnika diplomatskog kora i brojnih gostiju, sudjelovali i članovi Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski.

Goste i uzvanike pozdravila je stalna veleposlanica RH pri Misiji UN u Ženevi Vesna Batistić Kos, a prisutnim gostima i uzvanicima video linkom iz Amerike obratio se i bivši ministar vanjskih poslova RH Miomir Žužul.

image
Boško Ćosić
image
Boško Ćosić

U glazbenom dijelu programa nastupili su glazbari iz Imotskog sa pomno pripremljenim programom koji je, sudeći po pljesku i ovacijama koje je si izazvali, bio iznimno uspješan.

- Povijesni je ovo nastup naše glazbe u njenoj 152 godine duge povijesti, jer biti pozvan na ovakvu proslavu obilježavanja 30 godina od međunarodnog priznanja naše države izaziva trnce. Odradili smo to, moram priznati, odlično. Glazbom smo proveli sve u dvorani po svakom kutku svijeta, ali smo i dali poseban akcent našoj izvornoj glazbi, na odobravanje svih prisutnih.

image
Boško Ćosić
image
Boško Ćosić

Osobno mi se u ime stalne Misije naše države pri UN u Ženevi zahvalila i naša veleposlanica gospođa Batistić Kos i izrazila silno zadovoljstvo našim nastupom. Mogu na kraju kazati da je ovaj nastup bio i jedna kruna moga dugogodišnjeg rada u glazbi, a svakako i kruna dosadašnjeg rada i djelovanja naše glazbe - kazao nam je kapelnik imotske glazbe prof. Ivan Glibota Crni.

Imotska glazba već je jednom nastupila u Ženevi te je očito ostavila izuzetan dojam, tako da je ovo bio već drugi nastup. Ovom prilikom nastupilo je više od 60 članova HPO Gradske glazbe koji su se još od veljače ove godine pripremali za nastup.

image
Boško Ćosić
image
Boško Ćosić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 12:26