StoryEditorOCM
ZagoraNIČIJA ZEMLJA

Imoćaninu prekipjelo zbog birokracije, pa blokirao granični prijelaz s BiH: ‘Hrvatska me ne priznaje kao svojeg državljanina, sramota je što mi čine godinama!‘

Piše Braco Ćosić
14. travnja 2022. - 15:58
'Zanimljivo, tijekom mojeg prosvjeda su me nakon pet godina nazvali su me iz Ministarstva financija i ponudili rješenje', kaže VuletićBraco Ćosić

Malogranični prijelaz Slivno, u graničnom pojasu Imotske krajine prema BiH, otvoren je jučer oko 14 sati nakon što ga je dva dana svojim kamionom blokirao mještanin Milan Miće Vuletić.

Riječ je o poznatom problemu s kojim se suočio upravo Vuletić čija su kuća i okolni posjet ostali u svojevrsnom vakuumu nakon izgradnje graničnog prijelaza i prateće infrastrukture.

Iako su nekretnine tog Slivanjca na teritoriju Republike Hrvatske, a on uredno prijavljen na adresi koja administrativno pripada općini Runovići, te posjeduje svu "papirologiju" koja svjedoči da je njegova kuća u Hrvatskoj, Vuletić nakon izgradnje prijelaza mora svaki put pokazati osobnu iskaznicu, službenici mu pregledavaju prtljažnik i obavljaju sve poslove predviđene za putnike koji prijelaze u susjednu državu.

image

Nakon izgradnje granične 'rampe' obiteljska kuća i okolne nekretnine u Vuletićevu vlasništvu ostale su na 'ničijoj zemlji'

Braco Ćosić

Uzalud je Milan molio brojne institucije da mu, upravo kao i njegovu bratu za čiju je kuću udaljenu samo 10 metara Ministarstvo financija izgradilo obilazni put izvan zone graničnog prijelaza, to naprave i njemu, ali sve do danas je bilo uzalud.

- Postavio sam kamion i zapriječio cestu točno ispred svoje kuće, to mi je još jedino ostalo, jer tko će znati kada će na red doći moje tužbe koje sam preko odvjetnika pokrenuo protiv države koja me ovim činom ne priznaje za svoga državljanina.

Upravo desetak minuta nakon što ste vi snimali, došao je kamion dizalica koju je naručila policija kako bi maknuli moje vozilo. Zanimljivo, u međuvremenu su me nazvali iz Ministarstva financija nakon pet godina i obećali da će u prvom tjednu svibnja doći njihova delegacija kako bi riješili ovaj slučaj - ističe MIće Vuletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 17:00