StoryEditor
ZagoraNA DVA KOTAČA

Imoćani prešli čak 1500 kilometara za bolesnu djecu: Nisu nas zaustavili ni snijeg na Alpama ni orkanski refuli senjske bure!

14. listopada 2020. - 17:55
Braco Ćosić

Nakon punih 11 dana vožnje biciklima iz Frankfurta, pa po prometnicama Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske te prijeđenih više od 1500 kilometara, danas su u Imotski pristigli Miljenko Mrkonjić, Tomislav Mrkonjić i Marko Marić.

Ta odvažna trojka sudjelovala je u humanitarnoj akciji pod nazivom "Put za život" u prikupljanju sredstava za pomoć pri liječenju djece oboljele od malignih bolesti. Cijelu akciju pokrenuo je upravo Miljenko Mrkonjić, 24-godišnji mladić iz Frankfurta, ali s korijenima iz Zmijavaca, koji je i pobijedio tu zloćudnu bolest.

Od Krivodola ovu odvažnu i hrabru trojku dočekali su i članovi biciklističkog kluba "Imotski" koji su ih uz pratnju prometnih policajaca dopratili do samoga cilja na središnji imotski trg.

Na glavnom trgu u Imotskom dočekalo ih je nekoliko stotina građana, pljeskom i ovacijama, kao i dogradonačelnici dr. Vice Čikeš i Milan Zdilar, te su im uručili i ček na iznos od 10 tisuća kuna kao prilog Grada toj humanitarnoj akciji.

- Hvala Bogu da su sretno došli, a ovo je najmanje što smo za njih mogli napraviti. Ovi mladi ljudi su dokazali da se u vrijeme pandemije i opće svjetske krize može dobra i humana ideja u potpunosti organizirati i uspješno je organizirati ako imaš veliko srce i gene kamene. Hvala im još jednom na ovoj predivnoj akciji - istaknuo je dr. Čikeš.

Mlada trojka koja je prošla već zasniježene Alpe, orkanske refule senjske bure, kišu i vjetrove, u niti jednom trenutku nije promišljala odustati od akcije. Sretni i oduševljeni dočekom u rodnom kraju nisu krili zadovoljstvo.

image
Dolazak biciklista u Imotski
Braco Ćosić

- Kada imate cilj i k tome humanitaran, kao i želju da pomognete drugima u situaciji u kojoj sam i sam bio, pa kada imate vrhunske prijatelje koji su uz vas i motiviraju, pokreću, bodre kao što su Tomislav i Marko, onda mislim da nema te akcije koju ne bi realizirao. Presretan sam cijelom akcijom, a zaista najveći poklon meni i mojim prijateljima je ovaj pljesak i nasmijana lica mojih Imoćana i Zmijavčana.

Ideja mi je bila već dugo u glavi, nakon što sam prebrodio zloćudni karcinom, da na kao zdrav čovjek pomognem onima koji se bore, posebno djeci. I onda su se ukazali pravi dečki, Tomislav i Marko, pa smo zajednički realizirali ovu akciju. Ovo je neopisivo i tek sada mi je pao cijeli teret s leđa nakon punih deset godina od moje borbe s bolešću - naglasio je Miljenko Mrkonjić.

- Bilo je super, prijatelj Miljenko je ovog puta bio na prvom mjestu, a moja ljubav, nogometna lopta, na drugom. Tek nakon stišavanja ovih emocija nakon dva, tri dana shvatit ću sve što smo prošli i što smo s ovom akcijom realizirali. I ovo u Imotskom i mojim Zmijavcima je neponovljivo. Konačno nije nam do pljeska i ovacija, već da ovo bude poruka i drugima da uvijek idu u humanitarne akcije koje mogu pomoći ljudima - dodao je Tomislav Mrkonjić, nogometaša "Croatije" iz Zmijavaca.

Kao što su dočekani s pljeskom, tako je ova trojka i ispraćena s glavnog imotskog trga prema Zmijavcima. Tamo će se u Mrkonjića i na popularnoj Brani još dugo slaviti doček odvažnih momaka u akciji koja će se sigurno pamtiti diljem Imotske krajine.

image
Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 17:55