StoryEditorOCM
ZagoraDELICIJE S PRPUŠE

I službeno najbolje tripice u Dalmaciji pripremaju se na par koraka od Splita, za sve je bila ‘kriva‘ svekrva Zdenka, a nastavila nevjesta Ojdana: ‘Zbog najukusnijih janjećih dropčića skreće se i s autoceste!‘

Piše Mladen Nejašmić
7. kolovoza 2022. - 11:27
Ojdana Merčep u obiteljskoj gostionici 'Kod Brune', u Katunima-Prpuši kod Šestanovca kuha najbolje janjeće tripiceJoško Šupić/Cropix

Fileki, tripe, škembići, dropci ili po naški tripice pučka je namirnica rasprostranjena diljem Mediterana koju se obožava ili jednostavno mrzi. Dok ih jedni na široko zaobilaze, drugi će za njih prevaliti kilometre.

Jednako kao i vaši reporteri u potrazi za najboljim tripicama u Dalmaciji. A oni su “Kod Brune”, staroj i provjerenoj gostionici na pola puta između Šestanovca i Ciste Provo, točnije na Prpuši, koja se već osam godina diči “Medpath” diplomom za najbolje janjeće tripice u regiji.

Bio je to dio gastronomskog užitka u sklopu europskog IPA projekta koji je 2014. godine u suradnji s talijanskim partnerima, Regionalnom razvojnom agencijom Splitsko-dalmatinske županije i jedinicama lokalne samouprave, održan u Trilju.

Za ocjenu njihove izvrsnosti bili su odab...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:13