StoryEditorOCM
Zagoraturistička atrakcija

Hrvat se iznenadio cijenom ulaznice za Kninsku tvrđavu, nije htio platiti pa izazvao podijeljene reakcije: ‘To je cijena dva piva u birtiji!‘, ‘Nije turizam za domaće‘....

Piše Dalmacija SD
11. svibnja 2022. - 15:29

Jedan korisnik Reddita objavio je kako su ga na Kninskoj tvrđavi pokušali "oderali" za četrdeset kuna i izazvao podijeljene reakcije. 

Pa dok se neki slažu s njim da "domaći" ne bi trebali plaćati ulaz, drugi smatraju da je pošteno da se takva turistička atrakcija ne posjećuje besplatno.

Prvi 'redditovac' otkrio je da je on posjet tvrđavi platio čak 200 kuna. 

"Zbilja? Za 200 kuna moram si komad kule odnest", odgovorio mu je netko.

- Inače sve ostale atrakcije po svim ostalim gradovima na svijetu su besplatne... - sarkastično je dobacio drugi korisnik.

- Ne kužim problem. Bio prošlo ljeto sa ženom, platili smo 80kn, obišli smo muzej i bilo je vrlo lijepo - nadovezao se treći.

- Sve je stvar percepcije, to je cca 2 piva u birtiji, što kad se tako gleda nije puno. Ja volim obilaziti turističke atrakcije poput ove i ne bi mi bio problem dati te novce jer ih realno na dnevnoj bazi dam na puno veće gluposti - glasi jedan od komentara, čiji je autor pokušao ponuditi drugačiju perspektivu.

Ipak, neki su ostali neumoljivi.

- Ne znam koliko Hrvatima treba da nauče. Nije turizam za domaće - negoduje jedan od 'komentatora'.

- Naplaćivati samo ulazak bez ikakvog sadržaja je itekako loše... Još ti na ulazu kažu kako je u cijeni ulaznice uključen ulaz u dva muzeja i crkvu, ali pogodi što, sve je uvijek zatvoreno iako je na toj istoj tvrđavi zaposleno dovoljno ljudi za voditi grad Zagreb, a ne tvrđavu - smatra sljedeći korisnik.

Jedan od anonimaca pak tvrdi da je otkrio nekakav tajni puteljak kojim je moguće prići ovom dojmljivom povijesnom spomeniku, dok drugi tvrdi kako iz vlastitog iskustva zna da se navečer ulaz ne naplaćuje.

Na web stranici tvrđave navodi se da cijena iznosi 40 kuna, stoga to ne bi trebalo biti iznenađenje, dok je za djecu upola manja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2023 10:23