StoryEditorOCM
Zagorazavjet gospi

Hodočasnici na putu za Sinj: ‘Motivirajuće je vidjeti toliku masu ljudi koja šeta s istim ciljem i to je ono što nas već godinama pokreće i veseli‘

14. kolovoza 2020. - 22:14
Osim onih koji su krenuli pješke, uputilo se u Sinj i pedesetak trkača, uglavnom maratonaca, po deseti ih je put okupio solinski maratonac Jakov TeklićVladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Uoči blagdana Velike Gospe kao i svake godine vjernici iz raznih mjesta, susjednih, ali i onih udaljenijih krenuli su pješice do Sinja, na zavjet Gospi Sinjskoj.

Mnogi od njih na tom putu prvo dođu u Gospino svetište u Solinu, kako bi išli "od Gospe do Gospe". Tako uvijek učine gospođa Ruža iz Kaštel Sućurca i njezina prijateljica Anđa.

- Svake godine idemo pješice do Sinja, prvo se pomolimo u crkvi Gospe od Otoka, a onda dalje prema Gospi Sinjskoj. Lijep je to osjećaj - kažu nam kratko.

- Ma, ne treba puno riječi, Bog je tu, ako vjeruješ u njega i na svakome je mjestu, a kad ideš znaš zašto, ideš Gospi dragoj, moliš se za svoju obitelj, za cijeli svijet – kazuje nam Ruža držeći krunicu u ruci nastavljajući svoju molitvu.

"Na noge" u Sinj kreću večeras mnogi, pa t...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:55