StoryEditor
Zagorašestanovačke muke

‘Hidrant ne stavljaju već sedam mjeseci, a u rupe nam upadaju automobili‘, žale se stanovnici zaseoka između Šestanovca i Lovreća

Piše Mladen Nejašmić
17. travnja 2021. - 16:47
'Iskopali su jame, a zaboravili postaviti veći dio opreme', kaže mještanin Stipan Čikeš Čika PRIVATNI ALBUMPrivatni Album

Sedam mjeseci poslije iskopa građevinskih jama za hidrante, mještani zaseoka Bacistići u Goričaju, sjevernom dijelu Grabovca, i dalje s nevjericom gledaju u sedamdesetak centimetara duboke rupe uz mjesnu prometnicu koje je izvođač radova ostavio nezaštićene i neobilježene.

Umjesto slavlja zbog dolaska toliko željene vodovodne mreže u selo, stanovnici tog krajnjeg zaseoka na granici između šestanovačke i lovrećke općine muku muče kako bez većih posljedica doći oštećenom cestom do svojih obiteljskih domova.

– Nakon što su provedene vodoopskrbne instalacije i spojni priključci za pojedine kuće, izvođači radova iz tvrtke "Katić CAT" sjetili su se da bi trebalo ugraditi i javne hidrante, odzračne ventile, muljne ispuste i svu ostalu opremu. Nakon negodovanja i prepirki o tome gdje ga postaviti, predložio sam da se hidrant instalira uz put pokraj moje kuće.

Međutim, nakon što su rupe iskopane, taj hidrant nikada nije postavljen. Radnici spomenute tvrtke više se tu nisu pojavili. Jama je ostala otvorena, bez ikakve zaštitne ograde ili nečega po čemu bi se znalo da i vozačima i pješacima prijeti opasnost na cesti.

Normalno je da se nakon iskopa tih rupa već nekoliko puta dogodilo da automobili upadnu u jamu, srećom, samo uz minimalnu materijalnu štetu – jada se Stipan Čikeš Čika, pokraj čije se kuće našao taj sporni budući hidrant.

Naš sugovornik tvrdi da je u nekoliko navrata kontaktirao općinske službe u Šestanovcu, kojem Bacistići administrativno pripadaju, gdje su mu potvrdili da i sami imaju problema s izvođačem radova, koji se oglušuje i zanemaruje pozive unatoč plaćenim obvezama.

U Šestanovcu ne umanjuju važnost radova na sanaciji i izgradnji hidranta u tom dijelu Grabovca, dapače, vjerovalo se da će to i ranije riješiti kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

– Taj dio izgradnje i financiranja projekta ide preko komunalne tvrtke "Vodovod Imotske krajine". Mi smo, kao suinvestitori zahvata, platili svoj dio obveza. Prema zadnjim informacijama, radovi su trebali biti nastavljeni nakon uskrsnih blagdana, ali vremenske neprilike to nisu dopustile. Nadam se da će sve biti riješeno tijekom idućih nekoliko dana – uvjerava javnost Josip Maslov, šestanovački komunalni djelatnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 04:17