StoryEditor
ZagoraBULJEVE PAROLE

HDZ opleo po Bulju: ‘On je kralj anarhije, zaboravo je da je gradonačelnik Sinja, ne skrbi o građanima nego hoda okolo po antivakserskim prosvjedima. Čini štetu Zagori‘

Piše Toni Paštar
23. studenog 2021. - 12:27

Dok sinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj u Gradu Sinju i gradskim tvrtkama ne priznaje covid potvrde, a na subotnjem prosvjedu protiv covid mjera bio je glavna zvijezda kojoj su prosvjednici skandirali, u Sinju ga dio oporbe žestoko napada.

Gradski odbor HDZ-a, stranke koja u Gradskom vijeću participira s 5 između 19 vijećnika, u obraćanju javnosti ističu da je "Miro Bulj kralj prosvjeda i anarhije" te da je "zaboravio da je gradonačelnik Sinja" jer "umjesto da o dobrobiti svojih sugrađana i Grada Sinja skrbi 24 sata dnevno, Miro Bulj obilazi uzduž i poprijeko cetinski kraj i Hrvatsku i radi ono što najbolje zna – prosvjeduje.

Neumorno, na razini države, provodi oporbenu politiku Mosta, na štetu Sinja i njegovih građana".

Te tvrdnje HDZ u alkarskom gradu potkrepljuje slijedećim:

Gradonačelniku Bulju je trebalo šest mjeseci da predloži rebalans proračuna u kojemu nema novih programa i projekata. Hvali se malim komunalnim ulaganjima koja su rezultat HDZ-ovih amandmana na prijedlog proračuna za 2021. godinu, a protiv kojih je Most tada bio protiv. Još nema ni traga ni glasa o prijedlogu proračuna za 2022. godinu iako ga je po zakonu bio dužan dostaviti vijećnicima do 15. studenoga, a već 15. listopada bio je dužan taj dokument uputiti na savjetovanje s javnošću.

Prostorno plansku dokumentaciju, u čijim izmjenama i dopunama ovise brojni građani i poduzetnici, povukao je s dnevnog reda Gradskog vijeća. Iystovremeno je kao županijski vijećnik buo protiv županijskog prostornog plana iako je u njemu predviđena i gradnja vrze ceste Kukuzovac-Križice.

Buljeve predizborne parole o jednakim šansama za sve rasplinule su se kao mjehur od sapunice, a u praksi su politička korupcija i nezakonitosti koje se ogledaju kroz niz nezakonito zaključenih ugovora o djelu s političkim pobornicima, sve bez javn og natječaja, a štete zab gradski proračun mjere se stotinama tisuća kuna.

Temeljem fiktivnih, izmišljenih i nepotrebnih poslova s lažnim narudžbenicama iz proračuna se izvlači novac i daje tvrtkama i pojedincima s kojima Miro Bulj ili Most blisko surađuju. Uz to se u oblasti socijalne skrbi, ali i drugog, pojedincima i udrugama mimo procedure javnog natječaja dodjeljuju značajna financijska sredstva.

Svoje obraćanje HDZ-ovci zaključuju starom izrekom: "Selo gori,a baba se češlja" uz dodatak da je Bulju "puno lakše sjesti u gradsko službeno vozilo i obilaziti prosvjede po Hrvatskoj nego rješavati nagomilane probleme našega Grada".

item - id = 1145274
related id = 0 -> 1145131
related id = 1 -> 1145111
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2021 12:27