StoryEditorOCM
ZagoraOBILNE PADALINE

Grmljavinsko nevrijeme donijelo velike probleme na vrgoračkom području: oštećena crkvena zvona, a poplavile i ceste kroz polja

Piše MATE PRIMORAC
17. prosinca 2022. - 15:56

Kiša koja je s manjim prekidima padala nekoliko dana na vrgorskom području donijela je brojne probleme, posebno grmljavinsko nevrijeme u noći s petka na subotu.

Biokovski dekan i vrgorski župnik fra Josip Repeša otkrio je da su oštećena crkvena zvona na župnoj crkvi NBDM-a u Vrgorcu, te na crkvi Sv. Mihovila u Vinama. Iz brojnih vrgorskih sela stižu informacije kako su usred grmljavine stradali televizori i telefonske veze.

image

Župa Vrgorac

Župa Vrgorac

Zbog obilnih padalina u posljednjih nekoliko dana udarali su i brojni izvori u poljima, ali i po brdsko-planinskim selima. Procjenjuje se da je pod vodom u vrgorskim krškim poljima više stotina hektara poljoprivrednih kultura, a na lokalnim i županijskim prometnicama zabilježeni su i manji odroni kamenja na ceste.

Susret 1.HMNL između Vrgorca i Futsal Dinama, vrgorski Dom sportova pretvorio je zbog velike količine vlage doslovno u klizalište, na sreću nitko se od igrača nije ozlijedio. No, zato su momci s krpama za brisanje parketa imali pune ruke posla.

Jedina dobra vijest u cijeloj ovoj priči dolazi za rekreativne ribolovce jer su vrela nabujala, sad se na njima mogu zapeti vrše i uhvatiti koji kilogram plotice i gobice za dobar brudet uoči Božića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 08:05