StoryEditorOCM
Zagora(PRE)KASNI RADOVI

Dvije noći zatvara se glavna cesta kroz Dalmaciju, a jedina obilaznica već je blokirana! Vozači, precizno planirajte putovanje kako ne biste ostali ‘zarobljeni‘ na Dalmatini

Piše Dalmacija SD
20. lipnja 2022. - 12:27

Zbog izvanrednog održavanja vezanog uz novi prometno-informacijski sustav, autocesta A1, na dionici između čvorova Ravča i Vrgorac, privremeno će se zatvarati u nekoliko navrata večeras i u noći s utorka na srijedu, ali neće biti preusmjeravanja prometa na obilazni smjer kroz Vrgorac koji je također "zarobljen" (pre)dugim radovima.

Iz Hrvatskih autocesta (HAC) obavještavaju vozače da će vožnja Dalmatinom biti zaustavljena po početnih 45 minuta u svakom satu, a vozila će se propuštati zadnjih 15 minuta, i to danas od 22 sata do sutra u 5 sati, te u istom razdoblju u noći s utorka na srijedu.

- Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/) ili našoj internetskoj stranici www.hac.hr.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) - upozoravaju iz HAC-a.

Je li odluka o izostavljanju preusmjeravanja na državnu cestu između Ravče i Vrgorca logična? Prema aktualnom stanju na zapadnom cestovnom prilazu tom gradu, izgleda da je bolje sve blokirati, jer se ta prometnica obnavlja, a zamjenski smjer ide lokalnim putovima gdje se i dva automobila jedva mogu mimoići.

Zbog toga vozačima savjetujemo da dobro planiraju putovanje prema dolini neretve i jugu Dalmacije, kao i u suprotnom smjeru da ne bi predugo čekali na zatvorenoj dionici autoceste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 15:30