StoryEditor
Zagorabožji pastiri

Dva mladomisnika preuzimaju svoje prve župe: dekretima o imenovanjima promijenit će se svećenici diljem županije

10. srpnja 2020. - 13:08
Ilustracija/Zvonimir Barišin/HANZA MEDIA

Dekretima o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije, a koji stupaju na snagu 17. kolovoza 2020. godine, promijenit će se svećenici u više župa diljem naše županije.

Nakon iznenadne smrti don Bože Delića, župnika župe sv. Mihovila ark. u Kaštel Kambelovcu, službu župnog upravitelja te kaštelanske župe privremeno je vršio mr. don Josip Periš, a sredinom kolovoza Kambelovčanima stiže mladi don Stanko Kaćunić, župni vikar župe Gospe od Otoka u Solinu. Nakon umirovljenja don Mirka Skejića, župnika župe sv. Roka u Čaporicama, župom je privremeno upravljao mons. dr. Nediljko Ante Ančić, a novim župnikom imenovan je don Ante Šošić.

Don Zdravko Vučak, župnik župe Presvetoga Srca Isusova u Vinišću, razriješen je te službe i imenovan župnikom župe sv. Ivana Krstitelja u Dicmu Gornjem (Krušvar). Za župnika u Vinišće dolazi don Mate Munitić, dosadašnji župnik župe Presvetoga Srca Isusova, Krstatice, i župe Gospe od Zdravlja, Poljica Vrgorska. Pastoralnu skrb o tim dvjema župama preuzima novi župnik don Pero Badrov, koji je do sada vršio službu župnoga vikara na Visokoj u Splitu.

Don Ante Čipčić, župnik župe Svih svetih u Aržanu, stavljen je u stanje mira zbog navršene kanonske dobi, a na njegovo mjesto imenovan je nadbiskupov imenjak, don Marin Barišić ml.

Mladomisnik don Ivan Odrljin imenovan je za župnog vikara u solinskoj župi Gospe od Otoka. Službu župnoga vikara u omiškoj župi sv. Petra na Priku vršit će mladomisnik don Mirko Šakić.

U župama koje pastoralno poslužuju redovnici Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja također je došlo do promjena. Fra Miljenko Odrljin razriješen je službe župnika župe sv. Jeronima, Veliko Brdo, a novi će župnik biti fra Tomislav Brekalo.

Dosadašnji župnik župa Sv. Ilije pror. u Kozici i Porođenja BDM u Zavojanima, fra Dujo Jukić, razriješen je službe župnika, a novim župnikom tih dviju župa Biokovskog dekanata imenovan je mladomisnik fra Željko Štrbac. Župnim vikarom u župi sv. Franje Asiškoga, Imotski, imenovan je fra Radoslav Tolić, dok je fra Filip Budić, dosadašnji upravitelj župe Uznesenja BDM, Baška Voda, imenovan župnikom u toj župi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 15:06