StoryEditorOCM
ZagoraSOLARNA ELEKTRANA

Drniš će 6. lipnja ugostiti turneju Dobra energija, građani imaju priliku za besplatno informiranje

Piše Ljubica Vuko
2. lipnja 2023. - 20:01

Grad Drniš će 6. lipnja ugostiti turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Turneja svim zainteresiranim građanima donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva, poručuju iz Zelene energetske zadruge.

Evo što donosi turneja Dobra energija u Drnišu, 6. lipnja:

Sunčani dnevni boravak - od 10 sati, Poljana

Mjesto za informiranje na kojem će građani, uz solarnu kavu, moći upoznati sve komponente male solarne elektrane, upoznati se s digitalnim tečajem Solarna pismenost te napraviti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu.

Predavanje "Kako do vlastite solarne elektrane?" - od 18:00 sati, Velika gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 1

Informativno predavanje na kojem će građani imati priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana - od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu. Prijavite se za sudjelovanje na predavanju.

Drniš će biti četvrti od jedanaest gradova koje će Zelena energetska zadruga u sklopu ovogodišnje turneje Dobra energija obići do kraja rujna s ciljem da ih podrži u većem iskoraku prema solarnoj energiji koja u Hrvatskoj ima izuzetan potencijal.

U svakom gradu-domaćinu turneje, ZEZ, kako navode, uz aktivnosti za građane, održava i aktivnosti jačanja kapaciteta djelatnika gradske uprave za razvoj projekata solarne energije. U tome je poseban naglasak na solarnoj energiji u vlasništvu i/ili suvlasništvu građana, kroz planiranje mjera podrške građanima u ulaganju u solarne elektrane za obiteljske kuće i/ili razvoj projekata solarnih elektrana na javnim zgradama.

Ovo je treće izdanje turneje Dobra energija kojom je ZEZ od 2020. obišao preko 20 gradova diljem Hrvatske. Nakon Drniša, turneju će ugostiti gradovi Rijeka, Labin, Medulin, Pleternica, Umag, Dubrovnik i Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:15