StoryEditorOCM
ZagoraAKCIJE U VRLETIMA

Drama u Imotskoj krajini: stotine kuća bez struje i grijanja zbog snijega i leda, HEP-ovci ‘lete‘ od sela do sela

Piše Braco Ćosić
22. siječnja 2023. - 12:21

Sa snijegom i ledom dolaze i poteškoće koje se prvenstveno odnose na probleme u prometu, ali i u kvalitetnoj opskrbi električnom energijom.

Posebno je to izraženo u Imotskoj krajini koja svojom brdovitom konfiguracijom terena itekako predstavlja probleme za normalno funkcioniranje života dok je sve zatrpano snijegom i okovano ledom kao ovih dana. Tako su samo u subotu od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, pa i u nedjelju sve ekipe "Elektrodalmacijina" pogona iz Imotskog na terenu.

Još je radnicima koliko-toliko lakše intervenirati ako su se kvarovi dogodili negdje urbanoj sredini ili po poljima, ali najveći dio problema dogodio se u vrletnim selima, teško dostupnim i kada su vremenske prilike znatno povoljnije. Intervenirali su HEP-ovci po snijegu i ledu od Slivna i Krstatica na istoku Imotske krajine, do Podbablja i Druma u središnjem dijelu i Dolića Drage, Ričica i Lokvičića na zapadnom dijelu.

Porušeni drveni stupovi, uništeni vodiči od snijega i leda, žice popadale po zemlji, a teren gotovo nemoguć za komunikaciju, snijeg do pasa. Upravo su nam naši čitatelji sugerirali, šaljući nam i fotografije o naporima radnika državne tvrtke da im osiguraju uredno napajanje električnom energijom.

- Pohvalite te ljude,jer dok mi sjedimo uz tople peći, oni po bespućima popravljaju kvarove. Znam da je i to posao, ali neka znaju da imaju i našu moralnu podršku - naglašava naš čitatelj iz Dolića Drage.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 09:25