StoryEditor
ZagoraNEKI NOVI DOKTORI

‘Dragi pacijenti, ne donosite bombonijere, na dijeti smo‘; Autor je liječnik iz ambulante u Šestanovcu, a u susjednoj ordinaciji imaju drukčiji stav

21. veljače 2020. - 13:00
Nesvakidašnja poruka na vratima ordinacije  Snimio čitatelj

“Poštovani pacijenti, razumijemo vašu zahvalnost, ali ljubazno vas molimo da nam ne donosite nikakve čokolade, kolače ni bombonijere. Niti išta drugo, da se razumijemo. Na dijeti smo”.

Stoji to na natpisu uredno zalijepljenom na vrata jedne od ukupno dvije ordinacije opće medicine ambulante u Šestanovcu koja je ubrzo nakon objave na FB stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, postala viralni hit.

Preopterećenost internetskih linija dodatno je opteretila poruka pacijentima iz susjedne ordinacije čiji djelatnici očito ne namjeravaju poduzeti radikalne poteze u vremenu korizme koje je pred nama, pa korisnicima svojih usluga poručuju kako oni nisu na dijeti.

Pisane upute svojim pacijentima tek je jedna od novitada koju je prije nešto više od godinu dana sa sobom donio tridesetdvogodišnji splitski liječnik dr. Nikša Mitrović, javnosti poznat od prije nekoliko mjeseci kada se zahvalio ne specijalizaciji i došao raditi na upražnjeno mjesto u šestanovačku ambulantu.

image
Dr. Nikša Mitrović u ordinaciji u Šestanovcu
 
Duje Klarić/HANZA MEDIA

- Doći u doktora, a ne donijeti kesicu, kod nas je isto kao otići u Rim, a ne vidjeti Papu. Ovakav način ophođenja liječnika i pacijenta očito je ukorijenjena praksa u našem narodu i općenito na Balkanu. Odlučio sam tome stati na kraj na način koji ste i vidjeli. Mislim da ćemo mi svojim radom zavrijediti plaću koliku-toliku, ali ćemo je dobiti.

Ovo što sam vama rekao, skoro pa svakim danom objašnjavam i svojim pacijentima. Svrsishodnije bi bilo da smo u mogućnosti sve darove promijeniti u novac, pa za ordinaciju kupiti neki potreban aparat što je mnogo važnije za naš rad - kratko nam je prokomentirao razloge postavljanja natpisa na vrata svoje ordinacije dr. Nikša Mitrović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. kolovoz 2020 00:12