StoryEditorOCM
ZagoraNATJEČAJ

Do kraja iduće godine: u novo ruho doma u Muću ulaže se 8,67 milijuna kuna

2. studenog 2020. - 18:59

Nakon što su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Muć iz europskih fondova dobili 7,25 milijuna kuna nepovratnih sredstava za izgradnju vatrogasnog doma, koji se nalazi uz glavnu cestu Klis Grlo – Muć – Drniš, te je njegova gradnja u punom jeku, još jedan veliki projekt iz EU fondova kreće s realizacijom u općini Muć.

Riječ je o rekonstrukciji uređenja društvenog doma u Donjem Muću, koji se nalazi preko puta Osnovne škole.

Početkom ovoga tjedna Općina Muć je objavila natječaj za odabir izvođača radova na zgradi u sklopu revitalizacije brownfield objekata.

Rok za dostavu ponuda je do 16. studenoga, pa ako to sve prođe po planu, s predviđenim završetkom radova na rekonstrukciji objekta od 12 mjeseci, Mućani bi do kraja iduće godine mogli dobiti novi, obnovljeni dom kulture.

U pozivu natječaja navodi se kako se, osim rekonstrukcije postojeće zgrade društvenog doma u Donjem Muću, predviđa i rješavanje vanjskog uređenja dijela parcele uz sam objekt, a posebno uz glavno ulično pročelje.

Procijenjena vrijednost radova, kako se navodi u natječaju, je oko 8,67 milijuna kuna, uključujući PDV.

​Kako nam je već prije kazao načelnik općine Filip Stupalo, ovo je jedan u nizu projekata usmjerenih prema kvalitetnijem životu u Muću koji će se realizirati i sa sredstvima europskih fondova u iznosu od oko 4,5 milijuna kuna, u sklopu programa Urbane aglomeracije Split.

Sredinom lipnja u Splitu su potpisani ugovori o dodjeli nepovratnih sredstava za program "Brownfield" na području Urbane aglomeracije Split, među kojima je i općinski načelnik Filip Stupalo potpisao ugovor o dodjeli 4.494.979 kuna za projekt "Revitalizacija brownfield objekta u Muću".

image
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Kako iz Općine navode, projekt obuhvaća sanaciju konstrukcije, nadogradnju građevine, opremanje te uređenje okoliša. Ovakvim ulaganjem se postojeća građevina, koja se sastoji od suterena, prizemlja i kata, u potpunosti rekonstruira te poprima suvremeno oblikovanje koje je u korelaciji s novim predviđenim sadržajima.

Brownfield objekt u Muću će se u funkcionalnom smislu na adekvatan način prilagoditi potrebama održavanja programa i aktivnosti Edukacijskog centra georaznolikosti te potrebama uredskog poslovanja Općine Muć.

U funkcionalnom smislu je moguće podijeliti objekt na dijelove namijenjene posjetiteljima, na prostore namijenjene zaposlenicima i vanjskim suradnicima Centra, te na prostore namijenjene udrugama civilnog društva uz, dakako, prostore namijenjene tehničkom funkcioniranju Edukacijskog centra, navedeno je u prilogu potpisivanja ovog ugovora na stranicama Općine Muć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 02:18