StoryEditorOCM
Zagora‘SJAJAN‘ RITAM

Dionica ključne ceste kroz Zagoru, duga samo sedam kilometara, obnavljat će se - godinu dana!? Nedaleko od te lokacije je za 12 mjeseci potpuno rekonstruiran duplo duži potez

Piše Mate Primorac
26. listopada 2022. - 20:05

U nekim normalnim okolnostima i vremenima ovo možda ne bi bila vijest, ali budući da već mjesecima upozoravamo na probijanje svih rokova završetka rekonstrukcije i dogradnje sustava odvodnje iz gospodarske zone "Ravča" do Vrgorca, svaki napredak je bitan.

Riječ je o projektu čija se vrijednost s dodatnim troškovima popela na gotovo 40 milijuna kuna. Konačno je počelo asfaltiranje najgoreg dijela državne ceste Ravča - Vrgorac, a to je potez od križanja prometnice prema Makarskoj do skretanja prema Kokorićima i Kotezima, preko kojih sad vodi alternativna cesta do Vrgorca.

Asfaltira se nekih četiristotinjak metara prometnice kroz Ravču, a to znači da napokon u povijest odlaze duga čekanja na semaforima, rupetine, prašina, psovke, kolone… Kada će biti gotov cijeli projekt, odnosno kad će se moći starom Napoleonovom cestom do Tinova grada?

Nitko to sa sigurnošću ne zna, međutim u "Hrvatskim cestama", jednom od investitora, rekli su da bi to moglo biti do početka veljače. Znači, gotovo godinu dana traju radovi na oko sedam kilometara prometnice od Ravče do Vrgorca.

Usporedbe radi, toliko je trajala i rekonstrukcija dionice ceste Vrgorac-Makarska, u dužini od 15 kilometara, na potezu od Ravče do Stupice, i to kroz puno zahtjevniji teren biokovskog krša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 11:19