StoryEditorOCM
Zagorakulturocid na cetini

Devastacija teška pola milijuna kuna: Civljane grade ‘još ljepši i stariji‘ Pločasti most?! U tom suludom naumu konzervatori i država im ‘dali ruke‘

7. listopada 2020. - 20:05
I dalje se inzistira na tome da Pločasti most danas ima više uporabnu nego povijesnu vrijednost, iako uz njega postoji novi, ne baš tako davno izgrađen, i za pješake i za vozilaSnimio: Toni Paštar

Odakle Civljanima, najmanjoj i uz to jednoj od najsiromašnijih hrvatskih općina, koja opstaje zahvaljujući financijskoj potpori s viših razina vlasti, iznos veći od pola milijuna kuna za gradnju "još ljepšeg i starijeg" Pločastog mosta?

Evo odmah i odgovora: od poreznih obveznika, što svojih, što iz cijele Hrvatske.
Novi pješački prijelaz preko rijeke Cetine u novom će ruhu zasjati za točno 541.046,62 kune (s uključenim PDV-om). Taj su nam izračun, odmah nakon našeg prvog upita, predočili u samoj Općini. Od toga je 168 tisuća kuna dalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, dok će lokalna vlast sama namiriti ostatak.

To se, doduše, ne poklapa s onim što su u rebalansu proračuna lanjskog lipnja sami naveli, napisavši da se sve realizira uz – pomoć.

'Mi s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:41