StoryEditorOCM
ZagoraVUKADINOVIĆA KUĆA

Čekalo se godinama, konačno su krenuli radovi na jednom od opasnijih cestovnih raskrižja na imotskom području

Piše Braco Ćosić
19. travnja 2023. - 09:12

Jedno od opasnijih cestovnih raskrižja na imotskom području je ono kod Vukadinovića kuće u Glavini Donjoj.

Tu se gotovo pod pravim kutom "sastaju" državna prometnica Imotski - Kamenmost, županijska cesta Glavina Donja - Proložac Donji i lokalna Glavina Donja - Medvidovića Draga, a svakodnevno tuda prođe više tisuća vozila. Još prije 10 godina iz Hrvatskih cesta bilo je najavljneno da će se ta kritična točka "ubrzo riješiti".

No, uz neispunjena politička obećanja, trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose s vlasnicima nekretnina u obuhvatu budućeg kružnog toka. Kada je taj dio napokon riješen, u Imotski je 2. ožujka došao ministar prometa Oleg Butković (HDZ) i svečano otvorio radove, dan kasnije su na teren izišli strojevi građevinske tvrtke "Patrlji", izabranog izvođača, ali onda je opet sve stalo.

image
Braco Ćosić

Naime, ustanovljeno je da se upravo na samom budućem cestovnom "rotoru" moraju u sklopu projekta "Aglomeracija Imotski" postaviti cijevi za oborinsku odvodnju kao i ostala podzemna infrastruktura. Dva investitora - "Vodovod Imorske krajine" i "Hrvatske ceste" (HC) - morali su obaviti hitno "spašavanje" situacije kako se dva gradilišta na istoj lokaciji ne bi "sudarila".

I konačno su godinama čekani radovi - počeli. Gradnja kružnog toka, planirana u dvije faze, trebala bi potrajati četiri mjeseca, a ukupnu investiciju od 442.137 eura osigurao je HC.

Što se tiče "rotora", izvođač je već srušio stari stambeni object, a što se tiče projekta Aglomeracije i njihovi radovi na podzemnoj infrastrukturi počet će predstojećih dana. Sve u svemu, čini se da više nema nikakvih prepreka izgradnji, osim važne činjenice da će cjelokupan zahvat - kasniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:05