StoryEditorOCM
Zagoraispravite pogrešku

Bulj traži pojašnjenje ministra Erlića: Zbog pristranih kriterija, Sinj je ispao iz Programa revitalizacije Zagore

Piše hina
24. siječnja 2023. - 20:47

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj otvorenim je pismom od ministra regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlića zatražio da se utvrde novi kriterije kojima bi se taj grad mogao prijaviti za financiranje iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Dalmatinske zagore.

Sinjski gradonačelnik tvrdi da "pristranim i loše definiranim kriterijima" taj grad gubi pravo na razvoj upravo Programom koji je namijenjen povlačenju sredstava za razvoj jedinica lokalne samouprave.

"Tim Programom obuhvaćeno je 23 jedinica lokalne samouprave od kojih status brdsko planinskog i potpomognutog područja imaju 17 jedinica lokalne samouprave i četiri jedinice lokalne samouprave imaju status samo potpomognutog područja dok je Grad Sinj kao jedinica lokalne samouprave koja ostvaruje status brdsko planinskog područja (II. skupina) razvrstana u V. skupinu po nepravednom indeksu razvijenosti", naveo je u utorak u pismu Erliću.

Točnije, gradu Sinju se po indeksu razvijenosti može dodijeliti samo sedam bodova dok se projektima na području koji imaju status potpomognutog i brdsko planinskog područja dodjeljuje 25 bodova ili 20 na onima koji imaju samo status potpomognutog područja.

Gradonačelnik Sinja od novog ministra traži da pregleda i utvrdi nove kriterije po kojima bi svi oni za koje je Program izrađen bili u istom položaju pri dodjeli sredstava.  

"Ispravite očitu pogrešku kojom je Sinj kao grad s velikim razvojnim potencijalom, s izrađenim Projektima, nepravedno kažnjen i prije samog javnog poziva „odstrijeljen“ s liste dobitnika", poručio je Bulj u pismu upitavši se je li sve navedeno napravljeno s namjerom ili slučajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. veljača 2023 11:12