StoryEditor
ZagoraPRESICA ‘MOSTOVCA‘

Bulj poručio s Cetine: Ovo je kulturocid, Pločasti most treba vratiti u prvobitno stanje i zato u subotu ovdje organiziram veliki prosvjed!

5. listopada 2020. - 13:25
Zagreb, 160120. Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Na fotografiji: Miro Bulj.Dragan Matic/Cropix

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miro Bulj u ponedjeljak je kod Pločastog mosta na rijeci Cetini, u istoimenom naselju koje pripada općini Civljane, održao konferenciju za novinare s koje je prozvao brojne državne i lokalne dužnosnike i optužio ih za kulturocid na štetu Hrvatske i posebno cetinskog kraja. Uz novinare Buljevoj presici nazočila je i skupina od 15-ak osoba iz lokalnih ekoloških i braniteljskih udruga.

- Došli smo danas zaustaviti radove i spriječiti nastavak kulturocida odlučni natjerati one koji su ovo zlodjelo napravili da Pločasti most vrate u prvobitno stanje – kazao je na početku Bulj i najavio da će se u subotu 10. listopada kod Pločastog mosta održati veliki prosvjedni skup.

- Hrvatski sabor prije dva tjedna prihvatio je u prvom čitanju Zakon o parku prirode Dinara koji obuhvaća cijeli ovaj prostor – kazao je Bulj i upitao što su u cilju zaštite ovoga prostora i njegovih najvrijednijih kulturnih spomenika, kakav je neupitno i Pločasti most, napravili ministar Tomislav Ćorić i ministrica Nina Obuljen Koržinek.

Posebno je prozvao Milorada Pupovca i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka jer je u općini Civljane, kojoj pripada i naselje Cetina, čvrsta koalicija SDSS-HDZ u kojoj se na mjestu načelnika i njegova zamjenika smjenjuju Petar Preočanin i Ante Gutić.

- Politika HDZ-a i SDSS-a je, očito, izbrisati povijest na ovom području. Što im je slijedeći korak? Možda "inkartati" crkvu sv. Spasa i staviti na nju plastične prozore – kazao je Bulj i zaključio:

- Danas su ovdje trebali biti radnici. Nisu došli, a ako i dođu, neće raditi. Mi ćemo uvesti 24-satno dežurstvo i zabraniti nastavak kulturocida na Pločastom mostu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2021 17:17