StoryEditor
Zagoranije kršio zakon

Bulj oslobođen optužbi, ne mora platiti 50.000 kuna: Dolazili su po nalogu da me maltretiraju, ali nisam poklekao. Ja tvrdim da sam branio hrvatski Ustav

17. ožujka 2022. - 10:03

Sud nije utvrdio da je sinjski gradonačelnik Miro Bulj kršio zakon oko COVID-a 19, odnosno da nije osigurao provedbu sigurnosne mjere obveze predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti radi ulaska u službene prostorije Grada Sinja, kako je to utvrđeno inspekcijskim nadzorom kontrole izvršenja rješenja od 1. veljače ove godine.

Zbog toga je Miru Bulju sanitarna inspekcija Državnog inspektorata 4. veljače izdala prekršajni nalog, odnosno izrekla novčanu kaznu od 50 tisuća kuna.

Miro Bulj je uložio prigovor pa je postupak stigao pred Općinski prekršajni sud u Splitu, Stalnu službu u Sinju. Nepravomoćnom odlukom sud je presudio da se Bulj oslobađa od optužbe. Bulj, dakle, ne mora platiti kaznu, kao ni troškove sudskog postupka koji pak padaju na teret proračunskih sredstava.

- Ovo je tek prva u nizu oslobađajućih presuda koje očekujem. Uz, istina još nepravomoćno, oslobađanje ove kazne od 50 tisuća kuna, dobio sam još jednu presudu istoga suda kojom sam oslobođen plaćanja izrečene kazne od 3000 kuna. Još čekam presude po mojim prigovorima na kazne koje su mi inspektori izrekli na iznose od 5000 kuna, 10.500 kuna i 20.000 kuna. Od gradskih službenika sam saznao da inspekcije nikada nisu posjećivale Grad otkako sam ja izabran za gradonačelnika.

S ove dvije nepravomoćne presude, a ne sumnjam da će u istovjetnom obliku postati pravomoćne, jednako kao i ostale tri za koje mi još nije stiglo prvostupanjsko rješenje, sud je potvrdio da sam bio u pravu, da nisam radio ništa protuzakonito. Naprotiv, ja tvrdim da sam branio hrvatski Ustav, odnosno ustavna prava i slobode.

Ne zamjeram inspektorima. Dolazili su po nalogu da me maltretiraju, izricali su mi drakonske kazne, ali ja nisam poklekao već sam osigurao da grad Sinj bude jedina jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja nije kršila Ustav u svezi štetnih COVID potvrda – kazao nam je sinjski gradonačelnik. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 20:37