StoryEditor
Zagorasporna čestica

Blokiran dio kolodvora u Vrgorcu, Mlinarević: Teren je moj, kupljen je 1992. godine. Majić: Nije, moj je, kupio sam ga nedavno

3. lipnja 2020. - 11:59
Privatni album

Jedan dio putnika, ali i posjetitelja ugostiteljskih objekata na vrgoračkom autobusnom kolodvoru ovih je dana bio prilično iznenađen. Na jednom dijelu kolodvora, naime, osvanuli su betonski blokovi teški više stotina kilograma.

Što se dogodilo i zašto su te betonske gromade našle na tom mjestu, otkrio nam je odvjetnik Nikola Pervan koji je involviran u cijeli slučaj.

- Pod okriljem noći Milorad Majić, vjerojatno uz pomoć još nekoga postavio je barikade od desetak betonskih ploča, dužine tri metra i teške nekoliko stotina kilograma. Na taj način su vlasniku caffe-bara "City", Miri Mlinareviću, inače hrvatskom ratnom vojnom invalidu i ocu petero djece, zapriječili ulaz u skladište kafića i prostor iznad kafića. Unatoč tome što se njihov spor rješava u parničnom postupku pred sudom - kaže nam Pervan, koji zastupa ovog ugostitelja i nastavlja:

- Mlinarević pred Općinskim sudom u Metkoviću tuži Majića radi utvrđivanja prava vlasništva, a u drugom sporu pred istim sudom traži ništavost kupoprodajnog ugovora temeljem kojim je Majić kupio nekretnine od 2520 metara četvornih koji predstavlja zgrade iza autobusnog kolodvora i parkiralište ispred kolodvora, te dijelove okućnica stanara koji imaju kuće ispod autobusnog kolodvora. Majić je trebao sukladno zakonu sačekati okončanje svih sudskih sporova, a ne postavljanjem barikada prisvojiti nešto što mu po zakonu, a posebno po moralnim i ljudskim načelima ne pripada - istaknuo je Pervan.

image
Privatni album

Mlinarević nam je u telefonskom razgovoru rekao kako nije ovo očekivao od susjeda, koji je upoznat sa situacijom, te da mu je na ovaj način ugrožena egzistencija, tvrdi kako mu se sve odrazilo i na zdravstveno stanje koje se pogoršalo.

- Ja sam 1992. godine sklopio ugovor o kupoprodaji dijela sporne čestice sa tadašnjim vlasnikom tvrtke "Građevno Vrgorac" koji su mi pored toga, kao građevinska tvrtka izgradili podrumsku prostoriju i skladišni prostor, pored kafića. Međutim, zbog potrebe izrade parcelacije i tada nesređenog zemljišno-knjižnog stanja nisam bio u mogućnosti provesti taj ugovor u zemljišne knjige i upisati se kao vlasnik spornog dijela nekretnine. No, to ne umanjuje moje pravo kao izvanknjižnog vlasnika, pa sve to pokušavam sad upisati u parničnom postupku koji se vodi pred sudom. Barikade sam uklonio uz pomoć građevinske dizalice, a tu je bila i policija kako bi se izbjeglo eventualno nasilje - veli Mlinarević.

O cijelom slučaju razgovarali smo i s poduzetnikom Miloradom Majićem, koji odbacuje tvrdnje da želi nešto prisvojiti što nije njegovo.

- Ma ne daj Bože, da bih jao uzeo nešto što nije moje. Ja sam u stečajnom postupku pred Trgovačkim sudom kupio 2520 četvornih oko autobusnog kolodvora, i sad samo štitim svoje vlasništvo. Na tom dijelu nalazi se i nelegalno sagrađen jedan dio objekta od Mlinarevića. Nisam mu zapriječio ulaz u kafić, nego parking, a nisam to radio preko noći nego kad tu nije bilo automobila. Gledajte, ja sam pokušao s njim to mirno riješiti, tri puta sam mu išao do sina, a oni su krenuli na mene s tužbama. S jednim dijelom vlasnika kafića to sam mirno riješio ili rješavam, meni nije do sudova i parnica. Moram reći na kraju da sam podnio kaznenu prijavu zbog protupravnog uklanjanja blokova s mog zemljišta, valjda će netko zbog toga odgovarati - zaključio je Majić.

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 13:58