StoryEditor
Zagoramisa zahvalnica

Biskup Jozić u rodnom kraju: Ozdravljenje sam doživio kao čudo, zahvaljujući molitvama vas, dragi vjernici, vama i svima u cijelom svijetu

26. rujna 2020. - 14:06
Novozaređeni biskup obratio se vjernicima u Gospinu svetištu Toni Paštar

Prvi i novozaređeni biskup iz cetinskoga kraja mons. Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i imenovani apostolski nuncij u Bjelorusiji, danas je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske slavio svoju svetu misu zahvalnicu.

Prije početka mise, mons. Jozić je u pratnji domaćina fra Ante Čove, gvardijana Gospina svetišta, došao pred oltar sinjske nebeske zaštitnice, kleknuo i kratko se pomolio pred Gospinom slikom. Biskupu su na svečanosti koncelebrirali fra Ante Čovo, don Stipe Ljubas, župnik Jozićeve matične župe Trilj i dekan Cetinskog dekanata, te skupina od dvadesetak svećenika Cetinskog dekanata.

– Ovu svetu misu održavam kao zahvalu za ono što mi se dogodilo tijekom zadnjih godinu i pol. Vi ste tomu bili svjedoci, vi ste bili prvi koji ste hrlili u ovu crkvu, molili se, razmišljali i slali dobre želje, tako da danas mogu zajedno s vama i za vas slaviti ovu svetu misu.

Hvala svima na svakom koraku, na svakoj misli. Hvala Bogu i Blaženoj Djevici Mariji što su mi omogućili ovaj dan slaviti zajedno s vama. Neka zahvalnica bude upućena svima, ne samo onima koji su ovdje, nego i svima vašima kod kuće i cijeloj našoj nadbiskupiji. Današnji dan posvetit ćemo također i razmišljanju i molitvama za duhovna zvanja u našem dekanatu, našoj nadbiskupiji, kao i cijeloj Hrvatskoj. Bez duhovnih zvanja, redovničkih, dijecezanskih, bez časnih sestara i svećenika, teško će biti narodu uspostaviti vezu s Bogom – kazao je mons. Jozić u uvodnom obraćanju okupljenim vjernicima.

U prigodnoj propovijedi nadbiskup Jozić je, među ostalim, naglasio:

– Do samog biskupskog ređenja bilo je mnogo novinara koji su tražili intervju sa mnom. Ja sam ih redom molio da pričekaju do ređenja govoreći im da se već dva puta odgodilo, a ne bih želio da se i treći put odgodi. Bila je i korona. Svi su se bojali da se ne bih zarazio ili onaj koji je trebao doći mene zarediti.

Hvala Bogu, sve je prošlo dobro. Čuo sam da se nitko nije zarazio na toj misi, na ređenju. Neka je hvala Bogu, Blaženoj Djevici Mariji, Gospi Sinjskoj koja nas čuva i brani, koja nas prati u svakoj našoj situaciji, koja nadahnjuje naše misli i prati naše korake. Ona je učinila mnogo čudesa u našim životima. Osobno doživljavam svoje ozdravljenje čudom, zahvaljujući molitvama vas, dragi vjernici, vama i svima u cijelom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. prosinac 2020 05:42