StoryEditor
Zagoravadite jorgane

Bili su, bili, vrhovi planina: noćas je prvi snijeg zabijelio Kamešnicu, Dinaru i Svilaju, a u Cetinskoj krajini počela sezona grijanja

Piše Toni Paštar
13. listopada 2020. - 09:05
Snijeg je jutros na Kamešnici zabijelio do 800 metara nadmorske visineToni Paštar

U noći na utorak zabijelili su vrhovi planina kojima je okružena Cetinska krajina. Prvi ovojesenski snijeg pao je na Kamešnici, Dinari i Svilaji. Na dinarskom vrhu Velika Duvjakuša u utorak u 7 sati automatska meteorološka postaja izmjerila je 2,5 stupnjeva Celzijusa ispod nule.

Na Kamešnici snijeg je u noći padao sve do oko 500 metara nad morem, a u utorak ujutro zadržao se do oko 800 metara nad morem pa ga je bilo u Voštanima i Rožama kao i u Gornjim Koritima. Zahladilo je i u dolini Cetine.

U Sinju je u utorak u 8 sati izmjereno 9,6 stupnjeva. Tijekom noći temperatura je u pojedinim djelovima cetinskoga kraja padala ispod 5 stupnjeva. Ovim snijegom, koji nije izniman u ovo doba godine, u Cetinskoj krajini počinje sezona grijanja.

Tako se i ove godine potvrdila ustaljena uzrečica da se Sinjani i Cetinjani u proljeće iz kaputa skidaju u kratke rukave te da na jesen iz kratkog rukava oblače zimsku odjeću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. listopad 2020 09:05