StoryEditor
ZagoraDIŽu KREDIT

Ante Pranić: Stare kamene kuće neće više biti ruglo Vrgorca

3. studenog 2020. - 23:09

Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić uputio je zanimljiv prijedlog Gradskom vijeću, u kojem ima većinu u neformalnoj koaliciji sa SDP-om.

Pranić na društvenim mrežama navodi kako je postignut dogovor oko rješavanja problema kompleksa starih kamenih kuća u samom centru Vrgorca.

Naime, ti napušteni objekti postali su u posljednje vrijeme leglo miševa, a za svakog malo većeg nevremena s njih prolaznicima i vozačima prijeti opasnost od odrona kamenja. No, u njihovu kupnju, a poslije u prenamjenu, ne može se bez podizanja kredita.

Dobra je stvar što se napokon krenulo u rješavanje ovog problema, no pitanje je može li "tanki" vrgorački proračun podnijeti još jedan kredit.

image
Napušteni kompleks
Privatni Album

"Dvije godine bili smo u dijalogu s članovima obitelji i postignut je dogovor po kojem svi pristaju na procijenjenu vrijednost izrađenu od ovlaštene osobe, koja iznosi 1.030.000 kuna za kompletan kompleks s objektima i zemljištem. Potpisan je međusobni sporazum nasljednika, koji uključuje pet osoba koje se trenutačno nalaze u Njemačkoj, Hrvatskoj i BiH. Uspjeli smo prikupiti sve potpise. Nacrt predugovora Grada s nasljednicima uputio sam na Gradsko vijeće, a sastavljen je i prijedlog rebalansa proračuna s ciljem kupnje tih nekretnina preko dugoročnog kredita. Dugoročno financijski nećemo osjetiti kupnju ovih nekretnina koje će sigurno prestati biti ruglo grada. Jedinstvenim urbanističkim rješenjem s provedenom javnom raspravom definirat ćemo konačnu namjenu", napisao je Pranić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 18:57