Zadarpostaje sve bizarnije

Tko je žena koja radi u ordinaciji kontroverznog liječnika iz Obrovca? Iz Komore potvrdili da nije medicinska sestra, dr. Jusup rekao im je da radi kao spremačica

Piše JL, H
25. travanj 2019. - 18:19
veronika6

Veronika Pecolaj, medicinska sestra i zaručnica liječnika iz Obrovca, dr. Gorana Jusupa, preko Facebooka je tražila medicinsku sestru za Dom zdravlja.

- Dr. Jusup i ja smo tri godine zajedno, a prekjučer me zaručio. On je dobar čovjek i dobar liječnik, najbolji u državi. Ljudi izmišljaju laži i spletke, laju o nekome jer se bave tuđim životima više nego svojima. Ja sam pokušavala naći medicinsku sestru za dr. Jusupa preko svojeg profila na društvenoj mreži, ali nisam uspjela jer nitko ne želi živjeti u Obrovcu i raditi za malo novaca. Onda sam shvatila da sam i ja kvalificirana i zaposlila se - rekla je Veronika Pecolaj za 24sata.

U jednoj od objava u kojoj je tražila medicinsku sestru napisala je kako je važno da "bude vrijedna i da je poslušna".

 Pacolaj na Facebooku ima nekoliko profila, a na jednom od njih pohvalila se novim radnim mjestom te napisala da radi kod 'najboljeg liječnika u Obrovcu'.

 U video najavi emisije Nove TV 'Provjereno' nije htjela pričati o svojim kvalifikacijama, a dr. Jusup tvrdi kako nema fakultet, ali ima završenu srednju školu.

 - Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara - izjavio je dr. Jusup.

Na jednom od svojih profila Veronika Pecolaj, između ostalog, piše: - Celi Obrovac šmrče belo joooj.

Podsjetimo, Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) prije pet dana je donio odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.

Riječ je o liječniku čiji je osebujan nastup i uvredljiv rječnik u najavi emisije “Provjereno” šokirao javnost, a jednaku nevjericu izazvala je mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra, iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak  da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad.

"Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad", ističe predsjednica HKMS-a Slava Šepec.

Komora je, dodaje Šepec, zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako "gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji".

Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima, odnosno krši zakon, poručuju iz HKMS-a.

Povod za reakciju HKMS-a bila je najava emisije Nove TV "Provjereno" koja će se emitirati večeras s prilogom o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

#OBROVAC#GORAN JUSUP#VERONIKA PECOLAJ