Zadar'Wings for Life World Run'

Spektakl u Zadru: više od 8 tisuća natjecatelja priključilo se globalnom pokretu, naša ekipa predvodila trku humanosti

Piše D. Žura
7. svibanj 2017. - 19:53
IMG-20170507-WA0000

"Budi dio pokreta" ! I bi tako, na četvrtom izdanju globalne utrke " Wings for Life World Run ", trkačkom spektaklu, koji okuplja sve one kojima je želja pomoći milijunima potrebitih čija je jedina želja ponovno hodati, okupilo se više od osam tisuća ljudi!

Jednako toliko bilo je živo uz stazu koja se provlačila gradskim vizurama, pa se može kazati kako je Zadar na osobit način Hrvatsku priključio svijetu. Kao i proteklih godina, točno u trinaest sati potekla je rijeka dobrotvora i ljudi velikog srca koji svojim sudjelovanjem potiču onu humantiranu crtu u nama. Utrka na kojoj su svi pobjednici, ujedinila je boje cijeloga svijeta.

U pravom šarenilu boja nismo mogli ne primijetiti ekipu " HANZA trči", jer su djevojke, ali i momci zračili osobitom toplinom i ljepotom. Zanimljivim se učinilo njihovo zagrijavanje, što je zapravo značilo nastavak priče koja traje već duže vrijeme....

- Istina pripremamo se skoro cijelu godinu , doslovce "krvnički", jer smo u Zadar željeli doći posve spremni na utrku koja ima svoju poruku:

"Svi za jedan cilj"! Boljeg motiva od toga nismo mogli ni zamisliti, odnosno, želja nam je humanitarno podržati one koji ne mogu trčati. Doista, naš cilj je sudjelovati, iako neki od nas imaju bogatoi iskustvo na polumaratonima i maratonima, ali ne bježimo od toga da smo i skupina koju slobodno možemo nazvati: " Od početnika do maratonaca" - mirnim glasom kazivala je Nika Pavlinek, iz odvjetničkog ureda " Hanžeković i društvo".

Svaku izgovorenu riječ, pozorno je upijala Vesna Žimbrek čije je veliko iskustvo od koristi ostalima, otuda i zaključak kako su uvodne minute prije starta utrke pripale njoj...

- Za mene je pravi vođa Nika, ona nam je "šef nabave", od nje je sve krenulo, mene tek ponekad dožive kao "duhovnog oca", ali se trudim biti dobra savjetnica - uz smiješak će Vesna, koja se brzo okrenula zadatku koji je bio pred timom " HANZA trči"...
-Curke i dečki jako je važno "preživjeti" početak utrke, odvajanje od ostalih. Imajte to na umu! I sad se istoga časa ostavite fotografiranja, iako ste lijepe i možete konkurirati na izboru za Miss Hrvatske, radije se uhvatite zagrijavanja - savjetnički će Vesna.

Dolazak ispred crkve Sv Donata, te šetnja zadarskom rivom, tek su jedan dio motiva koji ih je odveo na utrku " Wings for Life".. Zanimljivo je bilo čuti kako HANZA družina uspije spojiti nemale obveze na poslu, jer rad u odvjetničkom uredu, jednako i medijima zahtijevaju podosta energije...

-Nije nam to nikakav problem , jer se znamo organizirati, uredno odradimo svoje, onda se svatko na svoj način pobrine za djecu, još lakše za muževe koji upražnjavaju druge sportske aktivnosti. Nama zapreku ne predstavljaju ni vremenske nepogode, kiša , snijeg ili bura kad se spustimo u Dalmaciju - s guštom je pričala Maja Jeić, dok su oku CROPIX- ovog fotografa Jure Miškovića zapeli osmijesi koje su okupljenima ponudile Matea Šćepanović i Selma Selimović..

-Nemojte njih izostaviti iz priče - brzo je reagirala Vesna , a muško društvo također je razvuklo osmijeh od uha do uha.

- Zbog njih dolazimo na trčanje , a nije nam bilo teško potegnuti ni do Zadra. Što jest, lijepe su ,ali nas je na " Wings" dovela naša želja da budemo sudionici priče koja ima jasnu poruku: " Pomognimo potrebitima".

Inače, imamo iskustva uostalom kao i naše cure, jer smo osim Zagreba i sada Zadra, trčali u Ljubljani , Bratislavi i drugim lokacijama. Trčanje nas i nakon posla okuplja - u jedan glas će Zvonimir Pelko i Danijel Mička, koji nisu propustili namignuti Selmi i Matei....
Boje " Slobodne Dalmacije" brzo smo uočili predstavljala je Diana Rajčić, koja je jednom nogom bila u Splitu na Sudamji, drugoj na zadarskoj "Poljani Pape Ivana Pavla II". I to nije sve...

- Prošli tjedan trčala sam u Dubrovniku bilo je živo, odnosno, puhala je jaka bura, tako da još osjećam sol na sebi. Uspjela sam se malo odmoriti nakon dubrovačkog maratona, jer nipošto nisam htjela propustiti Zadar, jer ovo je nešto jedinstveno , posebno, s toliko topline i ljubavi - sjetno će Diana.Nakon što su prenijeli svoje dojmove članovi tima " HANZA trči", uputili su se svatko u svoju zonu, od prve do četvrte skupine trkača.

Pripreme za utrku vodio je Marijo Valentić kojeg su sudionici pozorno slušali, jednako i službenog spikera koji je najavio prelet Akrobatske zrakoplovne skupine " Krila oluje", koji su se se na nebu iznad Zadra pojavili u zakazano vrijeme, te potvrdili kako su precizniji od švicarskog sata i točniji od japanskog vlaka.

Njihova "osmica" bile je uvodna točka prije nego je truba označila početak utrke....Ako ste pak pomislili da u cijeloj priči nećemo spomenuti političare, onda ste bili u krivu. Ali nećemo previše o njima, tek valja dometnuti da se moglo vidjeti sve političke boje na jednom mjestu. I nisu se svađali.

A nakon više od 4 sata trčanja, pobjednik zadarske utrke Wings For Life je Robert Radojković poznati hrvatski maratonac , koji je pretrčao 65 kilometara.

Također, i Split ima svoju pobjednicu,  Nikolina Šustić osvojila je svoj 3. Wings naslov, ove godine u Velikoj Britaniji sa 55km.

- Tko kaže da je ova staza lagana, laže. Krenuo sam jako prvih pet kilometara. 65 kilometara je za ocjenu vrlo dobar 4 – rekao je Robert.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Željka Šaban Miličić , koja je pretrčala 44 kilometara.

- Ponijela me atmosfera. Ovu trku posvećujem dečku koji je pao s bicikla i slomio ključnu kost. Trčala sam za njega. Zadovoljna sam rezultatom- kazala  je Željka.
 


'HANZA TRČI'

Ekipu "HANZA trči" predstavljali su: Vesna Žimbrek, Katarina Vidak, Selma Selimović, Matea Šćepanović, Nika Pavlinek, Željka Raič, Maja Jeić, Dijana Rajčić, Milena Marinić, Mirela Miškić, Zvonimir Pelko, Luka Bakotin, Danijel Mička i Boris Igrec.


I Dario Šarić se priključio akciji

U pravom moru trkača  nije bilo teško uočiti Darija Šarića, mladu NBA zvijezdu, ponosnog Šibenčanina koji se rado priključio onima koji svojim sudjelovanjem i novčanim prilozima od startnine žele pomoći u liječenju osoba s invaliditetom...

- To nije bilo upitno ni jednoga trenutka, zapravo u sebi sam osjetio tu veliku potrebu da budem zajedno sa svima u svijetu koji skrbe o tomu da se pomogne mnogima koji nažalost imaju velikih zdravstvenih problema i želja im je ponovno prohodati.

Nadalje, ova energija koja se osjeća među sudionicima utrke je nešto neopisivo i zato sam ponosan što sam se našao na stazi od Zadra do Šibenika. Sve skupa nagnalo me je na zaključak, kako prvi put u životu ne želim pobijediti nego sudjelovati - kazao je Šarić.

 

#ZADAR#UTRKA#HANZA TRčI